TSK'de 'FETÖ' operasyonu: 158 gözaltı kararı

İzmir merkezli operasyonda, 110'u eski askeri okul öğrenicisi, 33'ü muvazzaf 48 asker olmak üzere 158 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması" başlığıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İzmir Bölge Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yaptığı veri paylaşımı sonucunda yeni bir operasyon başlatıldı. "Askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama yaptıkları, ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları" öne sürülen 158 kişi hakkında, itirafçıların da ifadeleri doğrultusunda gözaltı kararı verildi.

MUVAZZAF SUBAYLAR DA VAR

Gözaltı kararı verilen askerlerden 3'ünün Deniz Kuvvetleri, 15'inin Kara Kuvvetleri, 13'ünün Hava Kuvvetleri, 1'inin Sahil Güvenlik, 16'sının da Jandarma Genel Komutanlığı'ndan olduğu öğrenildi. Ayrıca, şüphelilerin 1'i Albay, 1'i Binbaşı,  1'i Yüzbaşı, 3'ü Üsteğmen, 1'i Teğmen, 30'u Astsubay ve 11'inin ise Uzman Çavuş rütbesinde olduğu açıklandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen 110 askeri okul öğrencisi hakkında da gözaltı kararı var.

Yürütülen soruşturma kapsamında İzmir merkezli 41 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceden belirlenen adreslere saat 01.00 sıralarında baskın yaparak, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (İZMİR-DHA)

Etiketler fetö gözaltı izmir tsk