Trump'tan yeniden adaylık iması: Amerika'nın geri dönüşü, kasımda başlıyor

Eski ABD Başkanı Trump, Dallas'taki Muhafazakar Parti toplantısında 2024 Başkanlık seçimlerine işaret etti: Bunu tekrar yapmamız gerekebilir. Amerika'nın geri dönüşü, bu kasımda başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri öncesinde adaylık sinyali verdi.

Trump, Teksas eyaletinin Dallas şehrinde 3 gündür devam eden 2022 Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren konuşmasında, 8 Kasım’da yapılacak ara seçimleri kasteden eski başkan "Amerika'nın geri dönüşü, bu kasımda başlıyor ve bu, Kasım 2024'te geliştireceğimiz durdurulamaz ivme ile devam edecek" dedi.

AA'nın aktardığına göre 2024 Başkanlık seçimlerine işaret ederek "Bunu tekrar yapmamız gerekebilir" ifadelerini kullanan Trump, "Ülke tarihinde en fazla zulüm gören kişiyim. Eğer evde kalsaydım Donald Trump'a yönelik bu zulüm hemen dururdu ama bunu yapamam çünkü ülkemi ve insanları seviyorum" diye konuştu.

TABANDA HALA EN ETKİLİ İSİM

Konferansa katılanlar arasında yapılan ankette, "2024 Başkanlık seçimlerinde kimi aday görmek istersiniz?" sorusuna, katılımcıların yüzde 69’u Trump derken, yüzde 24’u Florida Valisi Ron DeSantis’i işaret etti.

Sadece konferans katılımcıları ile sınırlı olduğu için genel Cumhuriyetçi seçmeni temsil etmediğine dikkati çekilen anketin, yine de Trump’ın parti tabanında en etkili isim olmaya devam etmesini ve DeSantis’in de favori alternatif olarak öne çıkmasını göstermesi bakımından önemli bulunuyor. (HABER MERKEZİ)