Kongre baskını davası: Trump 2,5 saat boyunca odasında Fox News izledi

Trump'ın "darbe girişimi" ile suçlandığı Kongre Baskını davasında özel komitenin açıkladığı bilgilere göre, eski ABD Başkanı'nın 187 dakika boyunca odasında televizyon izlediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 6 Ocak 2021 Kongre baskını davasında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın baskın sırasında odasında televizyon izlediği açıklandı.

CNN'in haberine göre, Kongre Baskını davasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Temsilciler Meclisi özel komitesi, Trump'ın baskının gerçekleştiği 187 dakika boyunca neler yaptığına ilişkin topladığı bilgileri sundu. Buna göre, Komite üyelerinden Elaine Luria, Trump'ın baskın anlarında Beyaz Saray'da yemek odasına kendisini kapattığını ve yaklaşık 2,5 saat boyunca Fox News izlediğini açıkladı. Luria, "Trump o gün Beyaz Saray önündeki konuşmasını tamamladıktan 15 dakika sonra Kongre'nin etrafının sarıldığı ve baskın olacağını biliyordu" dedi.

Trump'ın baskın sırasında güvenlik yetkilileriyle temas kurmadığını da belirten Luria, "Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ofisi ya da Washington DC yetkilileri, hiçbiri Trump ile o gün konuşmamış. Bu konuda kimse aranmamış. Trump kimseye yardım teklif etmemiş" dedi.

Kongre Baskını davası yaklaşık bir yıl süren soruşturmanın ardından Demokrat Parti öncülüğündeki komitenin de katılımıyla geçen ay başlamıştı. Davada dönemin Beyaz Saray yetkilileri de ifade vermişti. Eski bir Beyaz Saray çalışanı, Trump'ın olay günü başkanlık aracını durdurmaya çalıştığı, "Kahrolsun, ben ABD Başkanı'yım" diye bağırdığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)