Trump'tan son yeni yıl mesajı: Yapılanlar için hatırlanmalıyız

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, görevini devretmeden önceki son yeni yıl konuşmasını yaptı. "Yapılanlar için hatırlanmalıyız" diyen Trump, korona virüsü aşısını 9 ayda geliştirdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kasım ayındaki başkanlık seçimini kaybeden Donald Trump, görevini Joe Biden'a devretmeden önce son kez yeni yıl konuşması yaptı. Görev döneminde yaptıklarının tarihi zaferler olduğunu söyleyen Trump, "Yapılanlar için hatırlanmalıyız" dedi.

Korona virüsü salgınında toplam vaka sayısının 20 milyonu, ölümlerin ise 340 bini geçtiği ABD'de aşı çalışmalarında başarılı oldukları belirten Trump, “Normalde aşı geliştirme çalışması 10 yıl kadar sürer. Operasyon Warp Speed sayesinde, aşıyı 9 ayda geliştirdik” şeklinde konuştu.

20 Ocak'ta göreve başlayacak Joe Biden ise yaptığı açıklamada, "Kesinlikle kendime güveniyorum, öncekinden daha güçlü bir şekilde döneceğiz" dedi ve korona virüsü aşılarının daha hızlı dağıtılması çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER)