Trump'ın 'Biden' videosuna tepki: 'Siyasi şiddeti körüklüyor'

ABD Başkanı ve Demokratların başkan aday adayı Biden'ın ekibi, kendisini ellerinden ve ayaklarından bağlı bir şekilde gösteren resmin bulunduğu bir videoyu paylaşan Trump'a tepki gösterdi.

Fotoğraflar: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Başkan ve Demokrat Parti'nin aday adayı Joe Biden'ın rakibi olması beklenen eski başkan ve Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump, sosyal medyada Biden'ı gösteren bir video paylaştı. Söz konusu görüntülerde, bir kamyonet görünüyor, kamyonetin üzerinde ise Biden'ın elleri ve ayakları birbirine bağlanmış halde bir fotoğrafı bulunuyordu.

BBC'nin aktardığına göre, Biden'ın kampanya ekibi, Trump'ı seçim öncesinde 'düzenli olarak siyasi şiddeti körüklemekle' suçladı. Trump'ın kampanya ekibinden bir sözcü ise Demokratların Trump'a karşı 'adice bir şiddet' çağrısında bulunduğunu ileri sürdü. 

'KONGRE'DEKİ POLİSLERE SORUN'

Trump'ın paylaştığı video, perşembe günü New York'un Long Island bölgesinde çekilmişti. Burada çekilen görüntülerde iki kamyonetin yoldan geçtiği, kamyonetlerin üzerinde ABD bayrakları ile birlikte New York'ta bir yol kontrolü sırasında öldürülen bir polis memuruna destek bayrakları yer alıyordu. İkinci kamyonetin üzerinde 'Trump 2024' yazıyordu, arkasında ise Başkan Biden'ın elleri ve ayaklarının bağlı olduğu bir resim vardı. 

Trump'ın bu videosu paylaşması ise Biden'ın kampanya ekibinin tepkisini çekti. Kampanya Sözcüsü Michael Tyler, "Trump, düzenli olarak siyasi şiddeti körüklüyor. İnsanların onu ciddiye almasının zamanıdır" dedi. Biden'ın resmen göreve başlaması öncesi Trump destekçileri tarafından yapılan Kongre baskınına atıfta bulunan Tyler, "6 Ocak'ta demokrasimizi korurken saldırıya uğrayan Kongre polislerine sorun" dedi.

'ŞİDDET ÇAĞRISINDA BULUNUYORLAR'

Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung ise buna yanıt olarak şöyle konuştu: "Bu resim, otobanda giden bir kamyonetin arkasındaydı. Demokratlar ve kafayı yemiş deliler, yalnızca Başkan Donald Trump ve ailesine karşı adice bir şiddet çağrısında bulunmuyor, aslında hukuk sistemini de ona karşı bir silah olarak kullanıyor."

Trump, 28 Mart'ta New York'un Queens kentinde hayatını kaybeden polis memurunun cenaze törenine katılmıştı. ABD Başkanı Joe Biden da aynı gün eski Demokrat başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton'la birlikte kentte bir seçim etkinliğindeydi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)