Trump'ın 'kan gölü' açıklamasına Biden'ın kampanya ekibinden tepki

ABD Başkanı Biden'ın seçim kampanyası ekibinden bir sözcü, eski başkan ve başkan aday adayı Trump'ın 'seçilmezse bunun ülke için bir kan gölü' anlamına geleceği iddiasına tepki gösterdi.

Fotoğraflar: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump, Vandalia'da düzenlenen bir seçim etkinliğinde, seçimi kaybetmesi halinde ortalığın 'kan gölüne' dönebileceğini savundu. Trump'ın açıklamasına, ABD Başkanı ve Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Joe Biden'ın kampanya ekibinden tepki geldi.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Trump, Vandalia'daki etkinlikte, Biden'ın daha önce bir seçimde Demokrat Partili eski başkan 'Barack Hussein Obama'yı' yendiğini de iddia etti. Ancak iki isim, daha önce ülke çapında yapılan hiçbir seçimde karşı karşıya gelmemişti. Biden, 2009-2017 yılları arasında Obama'nın yardımcısıydı. 

TRUMP: BIDEN, OBAMA'YI HER ÇEKİŞMELİ EYALETTE YENDİ

Trump, Biden ve Obama'ya ilişkin olarak şu iddiada bulundu: "İlginç olan ne, biliyor musunuz? Joe Biden, Barack Hussein Obama'ya karşı kazandı. Onun adını daha önce duyan var mı? Çekişmeli her eyalette, ama her eyalette Biden, Obama'yı yendi."

Başkan Joe Biden ise 16 Mart Cumartesi günü düzenlenen bir yemekte, Trump'ın açıklamalarını değerlendirdi. Yaşı konusunda özellikle seçime giden süreçte Cumhuriyetçi Parti'nin eleştirileri ile karşı karşıya kalan Başkan Biden, burada yaptığı açıklamada, Trump'a atıfla, "Adaylardan biri çok yaşlı ve başkan olmaya zihinsel olarak uygun değil. Diğer aday ise benim" diye konuştu. Biden, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ona (Trump) söylemeyin. O, Barack Obama'ya karşı yarıştığını sanıyor. Söylediği buydu."

TRUMP: EĞER SEÇİLMEZSEM BU, ÜLKE İÇİN BİR KAN GÖLÜ OLACAK

Trump, seçim etkinliğindeki konuşmasında ayrıca kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminin olası sonuçlarına da değindi. Trump, "Şimdi, eğer seçilmezsem, bu bir kan gölü olacak. En az böyle olacak. Bu, ülke için bir kan gölü olacak" ifadelerini kullandı. 'Kan gölü' ile neyi kast ettiğini açıklamayan eski başkan, "Eğer bu seçimi kazanmazsak bu ülkede başka bir seçim olacağını sanmıyorum. Kesinlikle anlamlı bir seçim olmayacaktır..." diye ekledi. 

Bu açıklamalara ise Biden'ın seçim kampanyası ekibinden yanıt geldi. Kampanya ekibi sözcülerinden James Singer, konuya ilişkin açıklamasında, 'Trump'ın bu olduğunu' belirterek, "O (Trump) bir başka 6 Ocak istiyor. Ama Amerika halkı, ona bu kasım ayında yeni bir seçim yenilgisi verecek çünkü onun aşırılığını, şiddete olan sevgisini ve intikama olan susamışlığını reddetmeye devam edecekler" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 2020 yılındaki seçimde Biden'a karşı kaybetmesinin ardından destekçilerinin 6 Ocak 2021 tarihinde, Biden'ın resmi olarak başkan ilan edileceği gün ABD Kongresi'ne düzenlediği baskın nedeniyle yargılanıyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)