Trump 'yeni önlemlerle' beraber Facebook ve Instagram'a dönecek

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 'yeni önlemler' ile beraber Facebook ve Instagram'a geri dönecek. Trump'ın 6 Ocak'taki paylaşımları nedeniyle erişimi engellenmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meta, ABD eski başkanı Donald Trump'ın 'yeni önlemlerle' Facebook ve Instagram'a geri döneceğini açıkladı. Trump'ın hesapları, 6 Ocak 2021 tarihinde destekçilerinin düzenlediği kongre baskını sırasında yaptığı paylaşımlar nedeniyle engellenmişti.

'KURALLARI İHLAL EDERSE UZAKLAŞTIRILACAK'

Meta Küresel İşler Başkanı Nick Clegg, Trump'ın 'önümüzdeki haftalarda' geri dönmesine izin vereceklerini ancak 'ihlallerin tekrarlanmasını caydırmak için yeni önlemler alınacağını' duyurdu. ''Diğer Facebook veya Instagram kullanıcıları gibi, Trump da bizim kurallarımıza bağlı. Eğer Trump yine kurallarımızı ihlal eden paylaşımlarda bulunursa, paylaşımları kaldırılacak ve ihlalin derecesine göre ve 1 ay ile 2 yıl arasında uzaklaştırılacak'' dedi.

Şirket, geri dönme kararının gerekçesine ilişkin, "Kamuya ve demokratik tartışmalara açık olarak, kullanıcıların ABD'nin eski başkanının da fikirlerini duyma şansı olmalı" açıklamasını yaptı. Clegg, bu konu üzerine ''İnsanlar politikacıların ne dediğini görmeli -iyi, kötü ve çirkin- ve ona göre oy kararı vermeli'' dedi.

Ne olmuştu?

Trump, Facebook ve Instagram'dan 6 Ocak 2021'de destekçilerinin düzenlediği Kongre baskını sırasında yaptığı paylaşımlar nedeniyle engellenmişti. Paylaşımlarında 'seçimin çalındığını' söyleyen Trump, saldırgan protestocuları övmüş ve baskını yapan kişiler tarafından tehdit altında olmasına rağmen eski başkan yardımcısı Mike Pence'e saldıran paylaşımlarda bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)