Trump, liderleri karıştırdı: 'Türkiye'nin güçlü lideri Orban'

ABD eski başkanı Donald Trump, "Viktor Orban diye bir adam var. Adını hiç duydunuz mu? O belki de dünyanın en güçlü liderlerinden biri; o, Türkiye'nin lideri" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 Başkanlık Seçimleri'nde aday adayı Donald Trump, 23 Ekim Pazartesi günü New Hampshire'da düzenlenen mitingde konuştu. Donald Trump, konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı birbirine karıştırdı.

Politico'nun haberine göre, Trump, "Bir adam var; Viktor Orban. Adını daha önce duyanınız var mı?" diye sorduktan sonra, Viktor Orban'ın kim olduğunu şöyle açıkladı: "O belki de dünyanın en güçlü liderlerinden biri. O Türkiye'nin lideri."

'ORBAN'IN RUSYA'YLA CEPHESİ VAR'

Trump, konuşmasının devamında, Orban'ın Rusya'yla bir 'cephe'sinin de olduğunu söyledi. Politico ise Türkiye'nin de Macaristan'ın da Rusya ile sınırının olmadığına dikkat çekti.

Donald Trump, daha önce de göç ve LGBTİ+ karşıtı tutumuyla bilinen Macaristan Başbakanı Orban'ı övmüş, yönetim tarzını 'liberal olmayan demokrasi' olarak nitelendirmişti. Trump, 2019 yılında Viktor Orban'ı Beyaz Saray'da ağırlamıştı.

Orban da 2016 başkanlık seçimlerinde Trump'a desteğini dile getiren ilk Avrupalı lider olmuş, Trump hakkında bu yıl iddianame hazırlandıktan sonra ise 'savaşmaya devam etmesini' söylemişti. Orban, bu yıl ABD Muhafazakar Siyasi Eylem Koalisyonu toplantısında da Donald Trump'a seslenerek, "Sayın başkan, geri dönün. Amerika'yı yeniden harika yapın ve bize barış getirin" demişti. (DIŞ HABERLER)