Trendyol, Türkiye'de 'decacorn' tanımına sahip ilk şirket oldu

Trendyol değerlemesini 16,5 milyar dolara çıkardı. Şirket Türkiye'nin ilk 'Decacorn'u oldu. Değeri 10 milyar doları geçen şirketler için bu tanım kullanılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alışveriş sitesi Trendyol, 1,5 milyar dolarlık yeni yatırım aldı. Şirket değerlemesini 16,5 milyar dolara çıkararak Türkiye'deki "decacorn" tanımına sahip ilk şirket oldu.

Değeri on milyar doları geçen şirketler 'decacorn' olarak isimlendiriliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni yatırım turu, Amerika'nın yatırım fonlarından General Atlantic ve Japonya merkezli, SoftBank Investment Advisers yönetimindeki SoftBank Vision Fund 2 ile gerçekleşti. Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de yatırım turuna katıldı. Trendyol'un mevcut yatırımcısı Alibaba da bu sene başında şirkete 350 milyon dolar ek yatırım yapmıştı.

Trendyol Kurucusu Demet Mutlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yatırım turunda yer alan, dünyanın önde gelen yatırımcılarına ülkemize ve Trendyol'un geleceğine duydukları güven için teşekkür ediyoruz. Ülkemize son dönemdeki en yüksek uluslararası yatırımı getirmiş olmak bizim için bir gurur kaynağı. Ayrıca Trendyol'un Türkiye'den çıkan ilk 'decacorn' olması da sektörümüzün uluslararası arenadaki konumunu güçlendirecek. Bu yatırım Türkiye'nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi artıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak. Tutkuyla çalışan ekibimize, yüzbinlerce iş ortağımıza ve bize güvenen 30 milyonu aşkın müşterimize bu başarı yolculuğunu bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyoruz" dedi. (AA)

Etiketler decacorn trendyol