Trans kadınlara yönelik bıçaklı saldırıyla ilgili davada, sanığının tutukluluk halinin devamına karar verildi

Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde iki trans kadını bıçaklayan Serhat Arpa'nın yargılandığı davada, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Gelecek duruşma 1 Ağustos'ta görülecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Alsancak semtinde iki trans kadına bıçaklı saldırıda bulunan Serhat Arpa'nın “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılandığı davanın duruşması Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada sanık Arpa ile taraf avukatları hazır bulunurken, kadın ve LGBTİ+ örgütleri ile insan hakları savunucuları da duruşmayı izledi.

Duruşmada olayda sanığa yardım eden bir kişi daha olduğu ve onunla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu, söz konusu soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Duruşmada dinlenen tanık saldırı öncesi ve sonrasında yaşananları anlattı.

Avukatlar ise suçun planlı ve tasarlayarak işlendiğini ifade ederek, bunu davanın en başından beri mahkemeye ilettiklerini söyledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise mağdurların bıçaklı saldırı sonucunda gerçekleşen organ kayıplarının tespitlerinin yapılmasını isteyerek, sanık Arpa'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava 1 Ağustos tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Alsancak semtinde 2021 yılında 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde Serhat Arpa isimli erkek, iki trans kadına yaklaşarak ceketinde gizlediği bıçakla saldırdı. Bıçak darbeleri sonucu yaralanan trans kadınlar tedavi altına alınırken, saldırgan Arpa yakalanarak tutuklandı.

Olaya ilişkin açılan davanın ilk duruşmasında ise saldırgan Arpa, suçunu kabul ederek kendisini savunmak için bıçakla saldırdığını öne sürdü. Duruşmada Arpa'nın yanında bir kişinin daha olduğu ve bu kişinin de saldırı sırasında Arpa'ya yardım ettiği ortaya çıktı.