Trabzonspor Teknik Direktörü Ak istifa etti

Trabzonspor Teknik Direktörü Orhan Ak, Türkiye Kupası Çeyrek Final maçındaki 3-1'lik mağlubiyetin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın istifasının ardından yardımcı antrenörlükten teknik direktörlük göreve getirilen Orhan Ak da görevini bıraktı. Bordo-Mavili takımın 1-0 öne geçtiği maçta 3-1 kaybederek Ziraat Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda etmesinin ardından 43 yaşındaki çalıştırıcı ayrılma kararı aldı.

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Orhan Ak, "Abdullah hocamızın istifa sürecinde ben hocamız ve başkanımızla konuştum. 'Beraber geldik beraber ayrılırız' demiştim. Ricada bulundular, daha farklı görüşler de oldu. 2,5 senedir burada çok şeyler kazandım maddi ve manevi olarak. Yardımcı olmak istedim. Haftalık, aylık da konuşabiliriz, takımın yaşadığı durumu görüyorduk. Bir umut, çıkış noktası yapabiliriz diye. Klasik oynadığımız son 2 maç özetiydi. Bir yere kadar getiriyorsunuz. Golden sonra dağılmaları çözemedik" dedi.

'BAŞKANA ULAŞAMADIM'

Teknik direktör AK "Bugün başkana ulaşamadım ama Zeyyat Kafkas beye haber yolladım, oyuncularla da vedalaştım. Kulübe yönetime zarara vermemek lazım" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor, Orhan Ak yönetiminde oynadığı 3 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 mağlubiyet elde etti. Ak, ligde takımın başında çıktığı 25'nci hafta maçında Bordo-Mavili ekip Adana Demirspor'u 4-1 mağlup etti, 27'nci haftada Kayserispor'a ise 4-3 mağlup oldu. Trabzonspor, Ak yönetiminde tek iddiası olduğu Ziraat Türkiye Kupası'na da yarı final maçında deplasmanda Ankaragücü'ne 3-1 mağlup olarak veda etti.