Trabzonspor, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-2 mağlup etti

Ülker Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında bordo mavili ekip, 10, 46 ve 47'nci dakikalarda kaydettiği gollerle rakibini sahasında 3-2 mağlup etti.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Trabzonspor'da Onuachu'nun 10. dakikada attığı golle 1-0 sona erdi. 

Trabzonspor ikinci yarının 46. ve 47. dakikalarında skoru 3-0'a taşıdı. Fenerbahçe 61'inci ve 90’ıncı dakikalarda penaltıdan Dusan Tadic ile iki gol buldu ve skoru 3-2'ye getirdi. 90+15'te sona eren karşılaşma bu sonuçla bitti. Fenerbahçe liderliği Galatasaray'a kaptırdı.

FENERBAHÇE'DEN 100. YILA ÖZEL KOREOGRAFİ

Fenerbahçe, maç öncesinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel koreografi hazırladı.

29 Ekim tarihinde Siltaş Yapı Pendikspor ile deplasmanda oynayan sarı-lacivertliler, Cumhuriyet'in 100. yılına özel gösterisini ilk iç saha maçında gerçekleştirdi. Atatürk ve Türk Bayrağı'nın görsellerinin yanı sıra üzerinde "İlk Dünya Savaşı'nda 16 Fenerbahçeli futbolcu ve yönetici Kırklareli'ndeki 6. Tümen 16. Alay ağır makineli tüfek bölüğünde idiler" yazılı pankart da tribünde yükseldi.

Fenerbahçe tribünleri "Cumhuriyet'in Feneri Aydınlatıyor Bizleri" pankartını da kale arkasında açtı.



TRABZONSPOR İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI

Bordo mavililer karşılaşmanın 10. dakikasında Onuachu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Sol kanattan hızla ilerleyen Visca'nın arka direğe yaptığı ortada, Onuachu yakın mesafeden topa kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı. İlk yarı 40+7'de bu skorla sona erdi. 

Trabzonspor ikinci yarıya hızlı başladı. Bordo mavililer 46. dakikada Berat Özdemir, 47. dakikada ise Pepe'nin golleriyle skoru 3-0 yaptı. Fenerbahçe'nin ilk golü 61. dakikada penaltı kullanan Dusan Tadic'den geldi ve skor 3-1 oldu. Sarı lacivertli ekip 90. dakikada yine penaltıdan Tadic ile 2. golünü buldu.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

78’inci dakikada Fenerbahçe 10 kişi kaldı. İsmail Yüksek’in Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Trezeguet’ye yaptığı faul sonrasında hakem Zorbay Küçük, ikinci yarı kartını göstererek İsmail’i oyun dışında bıraktı.

VAR UYARISIYLA GOL İPTAL EDİLDİ

90+5’inci dakikada Trezeguet, Fenerbahçe ceza sahasında yaptığı pres sonucunda Mert Müldür’den topu kaptı ve pasını Enis Destan’a verdi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu izleyen Zorbay Küçük, Trezeguet’nin topu kazanırken faul yaptığını belirleyerek golü iptal etti.

90+15'te sona eren karşılaşmada Trabzonspor, Ülker'den 3-2 galip ayrıldı. 

Evinde Trabzonspor'a kaybeden Fenerbahçe, rakibine ligde 26 maç aradan sonra evinde yenilmiş oldu.

LİDERLİĞİ KAPTIRDI

Bu sonuçla Fenerbahçe'nin ligde 10’da 10 olmak üzere resmi maçlarda 19’da 19’luk galibiyet serisi sona ermiş oldu ve sarı lacivertliler, liderliği Galatasaray'a kaptırdı. (HABER MERKEZİ)