Trabzonspor, Borussia Dortmund'dan Göktan Gürpüz'ü transfer etti

Trabzonspor, Borussia Dortmund'da forma giyen Göktan Gürpüz'le 3+2 yıllık anlaşma imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor, Bundesliga (Almanya birinci ligi) ekibi Borussia Dortmund'dan orta saha oyuncusu Göktan Gürpüz'ü transfer etti.

Trabzonspor'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Borussia Dortmund'a sözleşme fesih bedeli olarak herhangi bir ücret ödenmeyeceği aktarıldı.

Açıklamada, "Borussia Dortmund kulübüne, futbolcunun bir başka kulübe geçici ve/veya kesin transferinin gerçekleşmesi durumunda elde edilecek transfer bedelinin, FIFA dayanışma katkı payı düşüldükten sonra kalan kısmının yüzde 25'i ödenecektir" ifadelerine yer verildi.

Göktan Gürpüz'le imzalanan anlaşmanın detaylarına yer verilen ikinci açıklamada, 20 yaşındaki oyuncu ile 3+2 yıllık anlaşma imzalandığı belirtildi.

Gürpüz'e ilk sezon için 7 milyon lira, ikinci sezon için 8 milyon 800 bin lira, üçüncü sezon için 11 milyon lira garanti ücret ödenecek.

Opsiyon hakkının Trabzonspor kullanılması halinde Gürpüz, 2026-2027 sezonu için 14 milyon lira, 2027-2028 sezonu için 17 milyon lira kazanacak.

Menajerlik hizmet bedeli olarak ise futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında ödeme yapılacak. (HABER MERKEZİ)