Trabzon’da sezonun ilk maçı!

Maçta ne tempo ne de üst düzey oyun vardı. Trabzonspor yakaladığı pozisyonları gol yaptı. Beşiktaş’ın net pozisyonu yok... Tabelada yazan 3-0, herkesin tüm sorunları unutmasına yeter de artar bile.

Google Haberlere Abone ol

Aytekin Akay

Büyük maçların havası ve tadı farklıdır. Taraftar geçmişi unutur ve o anı yaşar. Beşiktaş ile kendi evinde tam dolu tribünlere oynayan Trabzonspor maça motive başlayan takım oldu. Trabzonspor ilk golü bulduktan sonra, kendine güveni geldi. Barthi’nin arka direk ortası ile yeni transfer Onuachu rahat pozisyonda Trabzonspor’u öne geçirdi. Nijeryalı oyuncu ilk maçında golü buldu ki, bu da kendi adına şans. İlk ve ikinci gol arasında çok zaman yok. Bu dakikalarda Trabzonspor oyunu tutmaya, rakip Beşiktaş beraberliği yakalamaya çalıştı.

Siyah beyazlıların en güçlü yanı orta sahası. Şenol Güneş Aboubakar ile başlamayarak maçı görmek istedi. İkinci yarıdaki 11’i daha doğru bir 11 olsa da ilk devrede maç bitmişti. 2-0’dan sonra maçın dönmesi zordu. Bir kere Mendy farkını gördük. 6 numara ama 10 numaralık oynadı. Nijeryalı çıktı vurdu, o boyla zor olmadı. Gelecek haftalarda onun hakkındaki kanaatimiz netleşir.

İkinci yarının en kayda değer hareketi Trezequet’in oyuna girmesi oldu. Nenad Bjelica oyunu şöyle okudu; Beşiktaş saldıracak. Arkada boşluklar bırakır, hızlı oyuncularla 3 ya da 4’ü buluruz. Düşündüğü gibi oldu. Hızlı kanat oyuncusuyla maçı 3-0’a taşıdı.

Trabzonspor bu galibiyetle ligde üst sıralara yükseldi. Böylece sezon boşa mı gidecek diye düşünenler yanılttı. Bordo mavili takım belki şampiyon olamaz ama yarışır.
Maçta ne tempo ne de üst düzey bir oyun vardı. Trabzonspor yakaladığı pozisyonları gol yaptı. Beşiktaş’ın net pozisyonu yok.
Yönetim Trabzonspor’u yeni transferlerle büyük bir borcun altına soksa da takım kalitesi artmış ve ligde şampiyon adaylarından biri olmuş. Taraftar borca değil, tabelaya bakar. Tabelada yazan 3-0, herkesin tüm sorunları unutmasına yeter de artar bile.
Ben maçtan sonra fotoğrafı şöyle çektim, Trabzonspor için sezonun ilk maçı.