Trabzon'da iki ilçede sonuçlara itiraz edildi: Oyların yüzde 10'u geçersiz sayılmış

Trabzon'da MHP'nin kazandığı Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerinde sonuçlara itiraz edildi. Çok sayıda oyun geçersiz sayıldığı gerekçesiyle CHP ve İYİ Parti oyların yeniden sayılmasını talep etti.

Çarşıbaşı'nda CHP, Şalpazarı'nda İYİ Parti sonuçlara itirazda bulundu.
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde MHP'nin kazandığı Trabzon'un Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerinde sonuçlara itiraz edildi.

Trabzon'da seçimin çok az farklarla sonuçlandığı iki ilçeden Çarşıbaşı'nda MHP'nin adayı Ahmet Keleş, 3 bin 451 oy alırken, CHP'nin adayı Haydar Çoban ise 3 bin 433 oyda kaldı. Bu sonuçlara göre MHP adayı Keleş 18 farkla seçimi kazanırken CHP'nin ilçede çok sayıda geçersiz oy olduğu gerekçesiyle sonuçlara itiraz edeceği öğrenildi.

CHP ÇARŞIBAŞI İÇİN YARIN İTİRAZ EDECEK

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez süreci inceledi. Bak, iki günlük itiraz süreleri olduğunu söyleyerek oyların yeniden sayılması için itirazda bulunacaklarını dile getirdi. Bak, "Çarşıbaşı'nda 18 oy farkla seçimi kaybettik görünüyor fakat 12 bin seçmenin olduğu ilçede 48 sandıkta bine yakın geçersiz oy çıktığı tutanaklarda var. Maddi hatalar da var. Dolayısıyla biz hakkımızın yenip yenmediğini görmek ve sonuçların tescil edilmesi için yarın itiraz edeceğiz. Bin oyun orantısını kurduğumuz zaman çok yüksek bir oran" sözlerini kullandı.

SUİÇMEZ: NORMAL SAYIDA OLMAYAN GEÇERSİZ OYLAR VAR

Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de Çarşıbaşı'nda örgüt ve avukatlar olarak çalıştıklarını ve itirazda bulunacaklarını söyledi. Toplamda yüzde 10'a yakın oyun bazı sandıklarda ise yüzde 28'i bulan geçersiz oy bulunmasının normal olmadığını kaydeden Suiçmez, "Özellikle MHP'nin önde olduğu sandıklarda çok sayıda geçersiz oy var. Çok büyük oranda geçersiz oy var. Bu oyların tekrar sayılmasını istiyoruz. Biz hatalar düzeltildiğinde kazanacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

CHP'li avukatlar ve Milletvekili Sibel Suiçmez Çarşıbaşı'na giderek durumu inceledi.


ŞALPAZARI'NDA İYİ PARTİ İTİRAZDA BULUNDU

Sonuçlara bir itiraz da Şalpazarı'nda İYİ Parti'den geldi. Şalpazarı'nda son ana kadar başa baş giden seçim yarışında MHP'nin adayı Refik Kurukız'a 2 bin 619, İYİ Parti’nin adayı Faruk Beldüz'e ise 2 bin 564 oy çıktı. Resmi olmayan sonuçlara göre 54 oy farkla seçimi Kurukız kazanırken, İYİ Parti sonuçlara itiraz etti. İtirazın sebebi, Çarşıbaşı'nda olduğu gibi Şalpazarı'nda da geçersiz oyların çok yüksek sayıda olması.

İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan, "Gece itiraz dilekçemizi verdik. Yarın 15.00'e kadar ilçe seçim kurulu değerlendirecek. Geçersiz oylar çok fazla çıktı. Bu oyların tekrar sayılmasını istiyoruz. Ben kesinlikle adayımız Faruk Beldüz'ün kazandığını düşünüyorum" dedi.

BELDÜZ: YENİDEN SAYIM İSTİYORUZ

İYİ Parti'nin Adayı Faruk Beldüz de seçimi 600 oy önde götürürken 300 oyun geçersiz çıkmasıyla geriye düştüklerini söyledi. Beldüz, "Son gelen sandıklarla fark kapandı fakat buna ihtimal yok. Bazı sandıklarda bize oy çıkmadığı ve o sandıkların başında görevlilerimizin olmadığı söyleniyor. Ayrıca belediye personellerinin tamamı sandık başına verildi. Almış olduğumuz bilgilere göre bu kişiler çok sayıda oyu geçersiz yazmış. İtirazlarımızı yaptık, yeniden sayım yapılmasını istiyoruz" sözlerini kullandı.