Trabzon'a CHP'nin miting otobüsüne taşlı saldırı

Özgür Özel'in Karadeniz Programı için hazırlanan seçim otobüsü Trabzon'da taşlı saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleştireceği mitingler için Trabzon'a gelen seçim otobüsü dün Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi'nde kırmızı ışıkta beklerken taşlı saldırıya uğradı.

Mitingler için hazırlanan ve miting anonsu yapılan otobüste yaralanan olmadı. Otobüsün bazı camları kırılarak hasar aldı. Camları değiştirilen araç Özgür Özel'in gelmesiyle programa devam etti.

CHP Trabzon il yöneticileri, taşlı saldırının arkasında organize bir durum olmadığını ve olayın münferit olarak gerçekleştiğini düşündüklerini belirttiler. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, ifadesi alınan saldırganın serbest bırakıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Otogar civarında CHP miting otobüsünün sesli propaganda yaparak bekleme yaptığı sırada bir şahıs tarafından otobüse taş atılmak suretiyle otobüsün kapı camında küçük bir çatlak meydana geldiği tespit edilmiştir. İfadesine başvurulan şahıs; 'taşı, otobüsten gelen yüksek sesten rahatsız olduğunu için attığını, fillinin siyasi bir nedeni bulunmadığını' ifade etmiş olup sonrasında serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili CHP İl Yönetimi'ne sorulduğunda olaydan haberleri olduğunu ve olayın siyasi bir yönü olmadığı için şikayetçi olmadıklarını söylemişler, olay hakkında bugüne kadar da herhangi bir müracaat olmamıştır."