Trabzon Havaalanı'nda pist çatladı

16 ay önce bakıma alınan Trabzon Havalimanı pistinde bilinmeyen bir nedenle çatlak oluştu. Seferler Ordu-Giresun Havaalanı'na yönlendirildi. Gece yarısı çalışma tamamlandı pist tekrar uçuşa açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Karadeniz bölgesindeki uçuş trafiğinde önemli bir yük üstlenen Trabzon havalimanı uçuşa kapatıldı.  

Karadeniz kıyısına paralel olarak uzanan pistte fark edilen küçük çaptaki çatlak nedeniyle inceleme başlatan yetkililer, uçak seferlerini tedbir amaçlı iptal etti. Trabzon’dan yapılacak uçuşlarda aksama yaşandı, yolcular otobüslerle Ordu - Giresun Havalimanı'na taşındı. Varış noktası Trabzon Havalimanı olan uçaklar da Ordu-Giresun'a yönlendirildi.

Son olarak 23 Nisan 2020'de uçuşa kapatılıp bakıma alınan pistin doğu kısmında jeneratörlerle aydınlatılan alanda asfalt döküm işlemi yapıldı. Onarımın tamamlanmasının ardından havalimanının gece saatlerinde açılmasının planlandığı açıklandı.

THY'DEN AÇIKLAMA

Trabzon Havalimanı'ndaki çalışma nedeniyle Türk Hava Yolları'ndan (THY) da uçuşlara ilişkin bilgi paylaşıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Trabzon Havalimanı pistinde oluşan hasar nedeniyle iniş ve kalkışlar geçici olarak durduruldu. Trabzon seferini yapan uçaklar Ordu-Giresun Havalimanı'na yönlendiriliyor. Havalimanının ilk etapta saat 23.45'e kadar kapalı olacağı notamlandı. Trabzon için havada bulunan 2 uçağımız Ordu Giresun Havalimanı'na divert ediyor."

3 SAAT SONRA UÇUŞA AÇILDI

Pistte yapılan onarım çalışmasının gece yarısı tamamlandığı duyuruldu. Havalimanı 3 saatin ardından yeniden uçuşlara açıldı. (DHA - AA)