Trablus'ta milis grupları arasında çatışma: Uçuşlar durduruldu

Libya Başkanlık Konseyi Başkanlığı'na bağlı 'Rada' ile Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı '444 Tugayı' arasında patlak veren çatışmalar sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Birlik Hükümeti ile Libya Başkanlık Konseyi'ne bağlı milisler arasında dün başlayan çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar, Libya Başkanlık Konseyi Başkanlığı'na bağlı Suç ve Terörle Mücadele Birimi 'Rada'nın, Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı '444 Tugayı'nın tanınmış komutanlarından Mahmud Hamza’yı alıkoymasının ardından patlak verdi.

Trablus'un birçok yerinden silah seslerinin yükseldiği belirtilirken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Çatışma bölgelerinden dün 26 ailenin tahliye edildiğini belirtildi.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Öte yandan, Libya devlet hava yolu şirketi 'Afriqiyah Airways' tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkentteki Uluslararası Mitiga Havalimanı’na uçuşların askıya alındığı bildirildi. Açıklamada uçuşların başkentin 200 kilometre doğusundaki Misrata Havalimanı’ndan yapılacağı aktarıldı. Libyan Airlines’ın da uçuşlarını Misrata’ya taşıdığı kaydedildi. Çatışmalar nedeniyle Bingazi’den Trablus’a yapılan uçuşların da askıya alındığı aktarıldı.

Başkent Trablus'ta 28 Mayıs'ta da iki taraf arasında kısa süreli çatışmalar yaşanmıştı. 'Rada' ve '444 Tugayı' ülkenin batısında faaliyet gösteren en güçlü iki milis grup olarak kabul ediliyor. (DIŞ HABERLER)