Torun: CHP'li büyükşehirlerde sosyal yardımlar iki katına çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, son yerel seçimde CHP’nin devraldığı beş büyükşehir belediyesinin sosyal yardımlarını açıkladı. Torun, "İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyeleri, 2018 yılında 496 milyon 724 bin TL yardım yaparken, bu rakam 2020 yılında 959 milyon 527 bin TL’ye yükselmiştir. Yardım yapılan hane sayısı da yaklaşık 2 kat artmıştır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, son yerel seçimde CHP’nin devraldığı 11 büyükşehir belediyesinin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Siyasi iktidarın, sandıkta kazanamadığı belediyelerden, merkezi yönetim yetkilerini hukuksuzca kullanarak intikam almaya çalıştığını ifade eden Torun, hükümetin tüm baskılarına rağmen CHP’li belediyelerin vatandaşa hizmet götürmeye devam ettiğini söyledi. ’CHP’li belediyelerin tıkır tıkır çalıştığını’ anlatan Torun “CHP’li belediyeler, yerel seçim sonuçlarını içine sindiremeyen siyasi iktidarın tüm baskılarına rağmen tıkır tıkır çalışıyor, vatandaşa nefes oluyor. Sudan sebeplerle soruşturmalar açıyorlar, korkmuyoruz. Bağış kampanyalarına el koyuyorlar, yetkileri azaltıyorlar, gelirleri kesiyorlar, yılmıyoruz. Bir yolunu bularak, hizmeti vatandaşa götürüyoruz” dedi. 

'KAYNAKLARI BELLİ GRUPLARA DEĞİL, GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRDIK' 

Yerel seçimler sürecinde ‘CHP belediyeler kazanırsa yardımlar kesilecek’ söyleminin boşa çıktığını belirten Torun, şöyle devam etti: “İktidarın yerel seçim öncesindeki tüm kara propagandalarını da tek tek boşa çıkarıyoruz. Gururla söylüyorum ki, ‘CHP belediyeleri kazanırsa yardımlar kesilecek’ söylemiyle halkı korkutmaya çalışanların bu iftirası da boşa çıkmıştır. Belediyelerimiz göreve geldikten sonra, bölgelerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşları kapsamlı çalışmalar sonucunda belirlemiş, kaynakları sadece belli gruplara değil, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın gayreti içinde olmuştur.”

'DAYANIŞMA KAMPANYALARI DA SÜRÜYOR'

Son yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan CHP’ye geçen beş büyükşehir belediyesinde ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardımların iki kat arttığına vurgu yapan Torun, söz konusu beş şehrin İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin olduğunu söyledi.

Torun, ihtiyacı olan kişilere sosyal yardımda bulunan belediyelerin önceki yıllara göre resmi yardım oranlarını şu şekilde açıkladı: 

“İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyeleri, 2018 yılında 496 milyon 724 bin TL tutarında sosyal yardım yaparken, bu rakam 2020 yılında 959 milyon 527 bin TL’ye yükselmiştir. Sosyal yardım yapılan hane sayısı da aynı beş büyükşehirde yaklaşık 2 kat artmıştır. Pandemi sürecindeki, maske, dezenfektan vb. yardımlar ile ’Askıda Fatura’ uygulaması gibi dayanışma projelerinden elde edilen destekler ise bu rakamlara dâhil değildir. Onlar iftira atar, biz boşa çıkarırız. ‘CHP gelirse yardımlar kesilir’ diyerek ortaya atılan dünyanın en büyük yalanı da boşa çıkmış, yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmamıştır. Şimdi bu yalanı ortaya atanların utanmalarını beklemeden, şunu söylüyoruz: Gölge etmeyin başka ihsan istemez. Biz, koltuklarında kalmak için her yolu mubah gören bu zihniyetin tüm engellerini yıka yıka geliyoruz.”