Torrent sitesi The Pirate Bay'in kuruluşu dizi oluyor

Dynamic Television, BitTorrent sitesi The Pirate Bay'in ve kurucuları Peter Sunde, Fredrik Neij ile Gottfrid Swartholm hakkındaki dizi projesinin haklarını aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en çok ziyaret edilen korsan BitTorrent sitesi The Pirate Bay'in kuruluşu dizi oluyor. Yapım, sitenin kuruluşuna ve kurucular Peter Sunde, Fredrik Neij ile Gottfrid Swartholm’a odaklanacak.

Variety’nin aktardığına göre, Dynamic Television isimli prodüksiyon şirketi, bir diziyi çekmek için The Pirate Bay’in dünya çapındaki haklarını satın aldı. Dizinin yapımcılığını, "Stockholm" ve "Midsommar" gibi filmlerin arkasında olan B-Reel Films üstlenecek. Yönetmen koltuğunda "I am Zlatan"ın yönetmeni Jens Sjörgen otururken senaryo tarafında ise Piotr Marciniak ve Patrick Gyllström yer alacak.

2003 yılında kurulan The Pirate Bay’le aynı adı taşıyacak olan dizi, 6 bölüm sürecek. Dizinin çekimlerine bu sonbaharda başlayacağı belirtildi. 

İsveç merkezli The Pirate Bay, Peter Sunde, Fredrik Neij ile Gottfrid Swartholm tarafından büyük şirketlerin internette dosya paylaşımını kontrol altına almaya çalışmasına bir tepki olarak 2003 yılında oluşturuldu. Kurucular sitenin, müziklerin, filmlerin, kitapların, oyunların ve yazılımların yasa dışı dağıtıldığı bir yer hâline gelmesinin ardından yakalanmış ve cezaya çarptırılmıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)