Tomas: Oyunculara bağırdım devam etmeleri için ama öyle karar aldılar

Oyuncularının fair-play gerekçesiyle rakibin golüne izin vermesi hakkında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Tomas, "Oyunculara bağırdım devam etmeleri için ama öyle karar aldılar" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 34'üncü haftasında deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü'yle 1-1 berabere kalan Göztepe, Süper Lig'e veda etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktör Stjepan Tomas, maça iyi başlamadıklarını söyledi.

Tomas, "Maalesef küme düştük. Çok üzgünüz. Maçla ilgili maça kötü başladık. Sonrasında toparlandık oyun olarak kontrolü ele aldık. Yine çok pozisyonlar elde etti, fırsatlar bulduk ama yine atamadık. Daha önce maçı bitirebilirdik ama olmadı. Üzgünüz" ifadelerini konuştu.

Gazetecilerin "Takımınızın maçta gösterdiği fair-playı nasıl yorumluyorsunuz " sorusuna ise Tomas, "Ben o pozisyonu görmedim, belki fair play değildi ama sonra bizim yöneticiler normal pozisyon olduğunu söyledi. Ben de oyunculara bağırdım devam etmeleri için ama öyle karar aldılar" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep FK-Göztepe maçının son anlarında top Göztepeli futbolcular iken, Göztepeli bir futbolcu yerde kaldı fakat hakem devam kararı verdi. Sakatlık nedeniyle futbolcular bekleyince hakem oyunu durdurdu. 90+2'nci dakikada oyun hakem atışıyla başladı ve Göztepeli Soner Aydoğdu orta yuvarlatan şutunu çekti. Direkten dönen topu tamamlayan Jahovic Göztepe'yi 1-0 öne geçirdi. 

Gaziantep FK takımının itirazları sonrasında Göztepeli futbolcular, topa müdahale etmedi ve santradan topu süren Figueiredo topu ağlara gönderdi.

90+6'ncı dakikada, Gaziantep FK'nin kazandığı penaltıda topun başına geçen Muhammet Demir de centilmenlik olarak topu dışarı attı.

Maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı ve Göztepe küme düştü. (HABER MERKEZİ)