Tom Hanks, Forrest Gump'tan 60 milyon dolar kazandı

Tom Hanks'in, 'Forrest Gump'ın sözleşmesine eklettiği bir madde sayesinde filmden 60 milyon dolar kazanmış olabileceği düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tom Hanks'in Oscar ödüllü Forrest Gump'taki rolü için dudak uçuklatan bir para kazandığı ortaya çıktı. 66 yaşındaki oyuncu, filmin başrolünde yer almış ve üst üste ikinci En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

Winston Groom'un o zamanlar çok az bilinen aynı adlı romanından uyarlanan film, hem 1994'ün en çok hasılat yapan filmi olmuş hem de Oscar'da En İyi Film ödülünü kazanmıştı.

NTV'de yer alan habere göre; Hanks, özel bir maddeyi müzakere ettikten sonra sözleşmesine ekletmişti. Bu madde, Hanks'in rolü için sabit bir ücret almak yerine, gişe hasılatının bir kısmına dayalı kazanç elde etmesini sağlamıştı.

Hanks'in kazancına ilişkin resmi kayıtlar hiçbir zaman paylaşılmadı ancak yıldızın rolü için toplam 60 milyon dolar kazanmış olabileceği düşünülüyor.

Forrest Gump'ın yönetmeni Robert Zemeckis ve Hanks, Paramount Pictures'ın ödeme yapmak istemediği sahneleri filmde tutmak için kendi ceplerinden ödeme yapmış ve film gişe rekorları kırınca fazladan kazanç elde etmeyi başarmıştı.

6 OSCAR KAZANDI

Forrest Gump, 13 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Film Kurgusu ve En İyi Görsel Efekt dallarında 6 Oscar kazanmıştı.