Tolga Şardan'ın ardından gözaltına alınan Dinçer Gökçe serbest bırakıldı

Gazeteci Dinçer Gökçe, 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' gerekçesiyle bugün gözaltına alındı. Gökçe, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Tolga Şardan'ın ardından halktv.com.tr Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe de gözaltına alındı. Polislerin Halk TV'ye giderek Gökçe'yi gözaltına aldıkları öğrenildi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Ekim'de "halktv.com.tr" haber sitesinde yayımlanan "Çete lideri olmakla suçlanan Turhan Döner ve Emirhan Döner'e tahliye kararı" başlıklı habere ilişkin "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" gerekçesiyle resen soruşturma başlattı.

Savcılığın talimatı üzerine, internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe gözaltına alındı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haberdeki iddialara ilişkin yapılan incelemede, "Adı geçen kişilerin mahkemece tahliye edilmedikleri, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesince verilen ve kesinleşen hapis cezaları nedeniyle Kırıkkale ile Edirne'de cezaevinde bulundukları, çete lideri ve örgüt üyelerinin tahliye edildiğine ilişkin haber içeriğinin gerçeğe aykırı ve yanıltıcı nitelikte olduğu" kaydedildi.

SERBEST BIRAKILDI

Gökçe Bakırköy Cumhuriyet savcısı Yusuf Demir’e ifade verdi.

Gökçe, daha sonra sevk edildiği Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinde, haberi Yargıtay'ın bozma ilamına göre yazdığını, durumu sanıklar ve avukatlardan teyit ettiğini, haberde hükümlülerin cezaevinden çıktığına dair bir bilgi vermediğini, konuyla ilgili daha önce geçilen habere atıfta bulunduğunu söyledi. Savcılığın bildirdiği kitapları seve seve okuyacağını ancak yalan haber yaptığı yönündeki suçlamayı kabul etmediğini dile getiren Gökçe, serbest bırakılmasını istedi.

Bakırköy 7. Sulh Ceza Hakimliği, Dinçer Gökçe’yi, “Basın Özgürlüğü ve Milli Güvenlik Kapsamında Sınırları” ile “Sosyal Medya ve Basın Hukuku” isimli kitapları okuyup özetini adli kontrol uygulayan kuruma sunması şeklinde adli kontrol kararı vererek serbest bıraktı. (HABER MERKEZİ)