Tolga Akyıldız: Dosttu, mentordu, farklılıklar arasındaki tutkaldı...

Tolga Akyıldız'ın vefatının ardından müzik yazarları Akyıldız'ın en büyük hayalinin müzik yazarlarını bir araya getirmek, bir dernek kurmak olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan müzik yazarı Tolga Akyıldız hayatını kaybetti. Akyıldız'ın vefatının ardından Deniz Durukan, Murat Beşer, Gizem Ertürk, Berkay Öktem ve Murat Meriç, Akyıldız'a veda etti. 

Deniz Durukan

'ÖNEMLİ BİR MÜZİK İNSANIYDI'

Akyıldız'ın müzik dünyasına, müzisyenlere büyük katkılarda bulunduğunu belirten yazar Deniz Durukan, "Çok üzgünüm. Önemli bir müzik insanıydı. Müzik dünyasına, müzisyenlere büyük katkılarda bulundu. Yol açtı. Birçok önemli işte, dergilerde, projelerde onun imzası var. Arkadaşımdı. Onu çok seviyorum" diye konuştu. 

'MÜZİK CAMİASINDA FARKLI KESİMLER ARASINDAKİ TUTKALLARDAN BİRİYDİ'

Müzik yazarı Murat Beşer, "Doksanlı yılların ortalarından beri tanırım Tolga'yı. O günlerden bu yana yazı-çizi üzerinden yürüyen bir dostluğumuz hep var olagelmişti. Sert rocker camiasındaki belki de en eski İstanbul beyefendisi karakterine uygun kişi oydu. Her işe hayırlı tarafından bakar, mümkün kısmını görürdü. Tartışmalarında bile belli bir seviyenin altına asla tenezzül etmeden bağlardı konuyu. İyi huyluydu ve yardımseverdi. Ön açıcı ve yol göstericiydi. Şu an müzik adına bir yerlerde bir şeyler yapan sayısız insanın elinden tutmuş, ilk adımlarını attırmıştı. Müzik camiasında farklı kesimler arasındaki tutkallardan biriydi Tolga. 50 gibi çok erken bir yaşta ayrıldı aramızdan. Oysa yapmak istediği o kadar çok şey vardı ki..." dedi. 

Gizem Ertürk

'YERİ ASLA DOLDURULAMAYACAK BİR DOSTU KAYBETTİK'

Gazeteci ve yazar Gizem Ertürk, "Çok üzgünüm. Kelimeleri yazıya dökmek hiç bu kadar zor olmamıştı. Bir gün Tolga'nın ardından bu satırları yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Sadece sektör en kıymetli isimlerinden birini kaybetmedi; memleket, en güzel yürekli insanlarından birini, bizler de yeri asla doldurulamayacak bir dostu kaybettik. Tolga'yla anılarımız, kahkahalarımız, paylaşımlarımız yazmakla bitmez. Kaderin en kalp yakan tesadüfü ise yakın dostu, müzik dünyamızın bir başka duayeni Çağlan Tekil ile aynı kaderi paylaşmaları oldu. Çağlan gittikten sonra Tolga asla eskisi gibi olmadı. Tek tesellim biricik dostu ile bir yerlerde buluşmuş olmaları.. Sonsuz sevgiyle... Tolga ve Çağlan sizi asla unutmayacağız. Devriniz daim olsun" ifadelerini kullandı. 

'İÇİNDEKİ ÇOCUK HİÇ ÖLMEMİŞTİ'

Akyıldız'ı "Hepimizin dostu olmasının yanı sıra aynı zamanda da mentoruydu" diye tanımlayan BBI Music Co.'nun kurucularından Berkay Öktem, "Müzik dünyası çok değerli bir müzik insanını kaybetti, bense her kafam karıştığında telefonun ucunda bulabileceğim abimi. Kafamı kaldırıp baktığımda ne kadar insan toplamış etrafında diyebildiğim biriydi Tolga. Kibardı, sevecendi ve herkesle empati kurabilirdi. İçindeki çocuk hiç ölmemişti. Hepimizin dostu olmasının yanında aynı zamanda da mentoruydu. Kendi deneyimlerini hiçbir zaman aktarmaktan çekinmemiş, herkese yol gösterici olmaya çalışmış, hep birleştirici olmuştur. Sayısız insan tanıdım onun sayesinde. Sayısız hikâye dinledim. Çok ani gitti, adını dilinden hiç düşürmediği dostu Çağlan’la aynı kaderi paylaştı. Eminim şimdi onun yanındadır, Çağlan gittikten sonra küstüğü içkiyi tekrar eline almış, kadehini onunla tokuşturuyor, yukardan bizleri izliyordur" ifadelerini kullandı. 

Murat Meriç
'EN BÜYÜK HAYALİ MÜZİK YAZARLARINI BİR ARAYA GETİRMEKTİ'

Müzik yazarı ve eleştirmen Murat Meriç, "Tolga, yazılarıyla büyüdüğüm isimlerden. İmzası o kadar ağırdı ki ilk yan yana gelişimde çekinmiş, yanına gidememiştim. Sonraki buluşmamızda bunu ona itiraf ettiğimde çok eğlenmiş, yılları bir anda devirerek arkadaş oluvermiştik. Anlaşamadığımız çok şey vardı ama şiddetli kavgalarda bile hızla öfkemiz geçer, kaldığımız yerden devam ederdik. Şunun altını çizmekte fayda var: Çalışkandı, çok çalışkandı. Hiç durmadı. Ardında çok şey bıraktı. Yazıları bir yana içinde olduğu fanzinler ve dergiler, düzenlediği konserler, el verdiği gençler, yayımladığı kitaplar, adını müzik tarihine silinmeyecek şekilde kazıdı. En büyük hayali müzik yazarlarını bir araya getirmek, bir dernek kurmaktı. Çok çabaladı; olmadı. Umarım bundan sonra, en azından onun anısına bunu başarabiliriz. Söylenecek çok şey var ama burada bitireyim. Yirmi küsür yıllık arkadaşım, kardeşimdi. Çok üzgünüm, tarifi mümkün değil" dedi.

'YARIM KALAN ÇILGIN PROJELERİMİZ BİZE EMANET'

"Varlığını her daim yanımda hissettiğim abimi, dostumu, hocamı kaybettim" diyen BBI Music Co.'nun kurucularından Cihad Satıroğlu da şöyle konuştu: 

"Sahip olduğu birçok farklı sıfatla birçoğumuzun kariyerine, hayatına dokunan değerli bir müzik insanını kaybettik. Ben ise varlığını her daim yanımda hissettiğim abimi, dostumu, hocamı kaybettim. Çok üzgünüm.

Onu ilk olarak 20’li yaşlarıma girerken Blue Jean dergisiyle 'uzaktan' tanımıştım. Sonrasında çeşitli gazete ve dergilerde yazdığı yazılar, yaptığı röportajlar bana her zaman ilham ve heves kaynağı oldu. Sadece bana değil birçok insana da dokunduğunu yıllar geçtikçe anladım. 2015 yılında düzenlediği bir Açık Sahne etkinliğinde yüz yüze tanışma şansı bulduğum Tolga Akyıldız’ın yakınında olabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Onu hep yardımseverliği, neşesi, birleştiriciliği ve samimiyetiyle hatırlayacağım. Çıkmaza düştüğümdeki abiliğini, yol göstericiliğini şimdiden özlüyorum. Ama gözün arkada kalmasın. Saatler süren sohbetlerimizden öğrendiklerim bana, yarım kalan çılgın projelerimiz ise bize emanet. İyi ki seni tanıdım. Sen tekrar Çağlan’ına kavuştun, şimdi huzur içinde uyu!"