Tokyo Olimpiyatları başladı: Münih'te öldürülen 11 İsrailli sporcu anıldı

Tokyo Olimpiyatları başladı. Covid-19 nedeniyle ölenler anılırken 1972'de Almanya'nın Münih kentinde öldürülen 11 İsrailli sporcu için de anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pandemi nedeniyle 1 yıl ertelenen Tokyo Olimpiyatları bugün açılış töreniyle resmen başladı. Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Olimpiyat Stadyumu'ndaki açılış seremonisi havai fişek gösterisiyle start aldı. Olimpiyat Oyunları'nın başlangıcında Japonya'nın en ünlü şarkıcılarından olan Misia, Japonya Ulusal Marşı'nı söyledi.

Türkiye'yi 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda temsil eden milli sporcular bayrağı taşıyan Merve Tuncel ve Berke Saka öncülüğünde açılış seremonisinde sahneye çıktı. Böylece Olimpiyatlarda Türk bayrağını 1996'da Derya Büyükuncu'dan sonra ilk kez Yüzme Federasyonu'ndan iki genç sporcu taşımış oldu.

19 BİN SPORCU, 33 DALDA MÜCADELE EDECEK

Açılış töreninin başında Covid-19 nedeniyle vefat edenler anılırken 1972'de Almanya'nın Münih kentinde öldürülen 11 İsrailli sporcu için de anma töreni düzenlendi.

Böylece İsrailli sporcuların öldürüldüğü bu olay ilk kez Olimpiyat açılış töreninde anılmış oldu.

42 tesiste yaklaşık 15 gün boyunca düzenlenecek müsabakalarda 19 bin sporcunun 33 dalda mücadele edeceği bildirilirken bu sayı, Olimpiyat Oyunları tarihindeki en yüksek sayı. Sportif tırmanış, karate, kaykay ve dalga sörfü 2020 Tokyo Olimpiyatları programında ilk kez yer alacak.

MACRON DA KATILDI

Japonya Ulusal Stadyum'unda boş koltuklar önünde gerçekleşen açılış törenine 15 farklı ülke ve uluslararası kuruluştan lider ile kabine düzeyinde 70 temsilci katıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrai Oyun-Erdene ile ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden katılımcılar arasında yer aldı. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, video konferans yoluyla katılarak programda konuşma yaptı. (HABER MERKEZİ)

 

.