Tokat'ta 4 yaşındaki çocuklarla miting yaptılar: Günahsızların dilinden dua için...

Tokat'ta 4-6 yaş grubu yaklaşık 500 Kuran kursu öğrencisi çocuk, Filistin için düzenlenen mitinge getirildi. Ellerinde bayraklar ve dövizler taşıdığı görülen çocuklara dualar ettirildi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokat'ta Filistin için düzenlenen mitinge 4-6 yaş grubu yaklaşık 500 çocuk getirildi. İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kuran kurslarında eğitim gördüğü öğrenilen çocukların ellerine Türkiye ve Filistin bayrakları, savaşı kınayan dövizler verildi.  

AA'nın haberine göre çocuklar burada Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak Gazze'ye saldırılarının bitmesi için dua etti.

Programa katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Kuran kurslarında eğitim gören çocukların Filistin'de şehit olan anne ve çocuklara destek verdiğini" söyledi. Kendilerinin de bu desteğe katıldıklarını belirten Hatipoğlu, "Dünyada barışı savunan tek ülke, Türkiye Cumhuriyeti. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın riyasetinde barışı dile getiren, konuşan tek ülke Türkiye. Bu anlamda Tokat'tan bu haykırışa destek vermiş olduk" dedi.

İl Müftüsü Esat Yapıcı ise "günahsızların duasını almak istediklerini" belirterek, "Çünkü Gazze'de çocuklar ölüyordu. Günahsızların dilinden dua için bu organizasyonu yaptık" ifadelerini kullandı.

Programa AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz da katıldı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler tokat Filistin miting