Tokatköy'de yıkım sürüyor: İnsanlar evini terk etmek istemiyor

İstanbul Beykoz'a bağlı Tokatköy Mahallesi'nde Beykoz Belediyesi, hukuki süreç devam etmesine rağmen yıkıma başladı. Birçok kişi evlerini terk etmek istemiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beykoz’a bağlı Tokatköy Mahallesi’nde Beykoz Belediyesi, mahallelileri zorla evinden çıkartıp yıkıma başladı. Mahalleli ise çatılara çıkarak yıkıma tepki gösterdi. Polis, evlerini boşaltmak istemeyenlere karşı biber gazı ve plastik mermi kullandı.

Abluka altın alınan Tokatköy'de yıkım bugün sabah erken saatlerden beri devam ediyor.

‘BİZİ KANDIRIYORLAR’

62 yaşındaki Osman Vural, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlerine tepki gösterdi. Sürecin 2014 yılında başladığını belirten Vural, şunları söyledi: “Kadir Topbaş bizim tapularımızı Beykoz Belediyesi'ne devretti. Beykoz Belediyesi burayı ranta çevirmek için dönüşüm yapacağını söyledi ama rantsal dönüşüm çıktı. Bizi kandırıyorlar. Bize ucube bir muvafakat name ile geldiler. Geriye dönük bir hak talep etmeyerek bırakıp gideceksiniz. Yarın başka bir belediye başkanı geldiği zaman bizi tanımayacak. İmza atanlar da memnun değil. Biz şu anda mahkemedeyiz. Adli tatil bitince mahkeme yıkımı iptal edecek. Bilirkişi raporunda ‘hak yararına değildir’ diye rapor verdi. Buna rağmen yıkıma devam ediyorlar.”

‘KAMU VİCDANI YOK MU?’

Hayrettin Aslan, yaklaşık 40 yıldır Tokatköy Mahallesi’nde yaşıyor. 24 kişilik bir aile aynı binada yaşıyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 24 ailenin bulunduğu bina da yıkım ile karşı karşıya. Aslan, “Bu ev yıkılırsa, biz yıkım sonucunda nereye gideceğiz, ne yapacağız? Yetkililer lütfen bize yardım etsin. Bir kamuoyu oluşturulsun. Bize duyarlı olsunlar. Bu zulüm bitsin. İki gündür gelerek yıkım operasyonu yapıyorlar. Yaklaşık 20 ev yıkıldı. Eşyalar içindeyken evler yıkılıyor. Bunlara artık dur diyecek yok mu? Kamu vicdanı olan, duyarlı, hakim savcı, milletvekillerinden destek bekliyoruz” dedi.