TMSF'den 45 bin 'evim' mağduru için iki seçenek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 'evim' mağdurlarının önünde artık iki seçenek olduğunu, isteyenlerin parasını alabileceğini ya da yeni şirketle yola devam edebileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından, sözleşmelerin devir teslimi için dün akşam itibarıyla 'evim' şirketi mağdurlarının telefonlarına kısa mesajlar gönderilmeye başlandı. Ancak davet gelmeden şubelere gidenler sebebiyle oluşan izdihamların işlemleri yavaşlattığı uyarısı yapıldı. TMSF, işlemlerin yavaşlamaması için henüz davet almayanların şubelere gitmemelerini istedi.

TMSF'den yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca 'evim şirketleri'ne yönelik şikâyetler üzerine 1 Temmuz 2021'de 21 firmanın faaliyetlerini durdurma kararı alındığı ve tasfiye işlemleri için TMSF’yi görevlendirdiği hatırlatıldı.

21 ŞİRKET, 45 BİN MAĞDUR

Açıklamada, TMSF’ye devredilen şirketlerin, geride yaklaşık 45 bin mağdur bıraktığı belirtilerek, 15 Nisan 2022'de yürürlüğe giren yeni kanunla birlikte bu kişilerin sözleşmelerinin, faaliyetlerini sürdüren şirketlere devredilmesine imkan sağlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Artık mağdurların önünde iki seçenek var; isteyen yeni şirkette taksitlerini ödemeye devam edecek, isteyen bugüne kadar yatırdığı parasını geri alabilecek" bilgisi verildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler TMSF evim sms