TMO: Un sıkıntısı yok, uygun fiyatlı buğday satılacak

İki hafta önce 200 lira olan bir çuval unun fiyatı 360 liraya yükselirken, TMO'dan 'ürün temini ve piyasaya un sağlanması konusunda sıkıntı yok' açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), piyasada un sıkıntısı yaşandığı haberi üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, hasat başından bu yana kuraklık başta olmak üzere gerek iç gerekse dış piyasadaki gelişmelerin yakından takip edilerek, gereken tedbirlerin hayata geçirildiği öne sürüldü.

'FIRINCILARA UYGUN FİYATLA UN TEMİN EDİLECEK'

Artan ham madde fiyatlarının et, süt ve yem üreticilerinin maliyetleri üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek üzere 'Yem Regülasyon Çalışması' başlatıldığı belirtilen açıklama şöyle:

"TMO stoklarındaki hububat, uygun fiyatlarla hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize, kanatlı entegre tesislerine ve yem sanayimize yönelik satışa sunulmuştur. Bu süre zarfında satışa açtığımız 2,6 milyon ton hububat ile yem sektörü ile iştigal eden üreticilerimizin üzerinde oluşacak 2 milyar TL ilave yükün önüne geçilmiştir. Eylül ayı itibarıyla uygulamaya koyduğumuz bir diğer önemli politika 'Un Regülasyon Çalışması'dır. Geçtiğimiz yıl da başarı ile uyguladığımız bu çalışma ile TMO stoklarındaki ekmeklik buğdayın, un fiyatlarını makul seviyede tutacak şekilde satışına başlanmış, ekmeğin ham maddesi olan unun uygun fiyatlarla fırıncı esnafımıza ulaşması için çalışmalar devreye alınmıştır." (EKONOMİ SERVİSİ)

 

 

Etiketler TMO un hububat fırın ekmek