Türkiye Fırıncılar Federasyonu: Ekmek fiyatları güncellenecek

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ekmek fiyatını belirleyen girdilerde 'hissedilir' derecede artış olduğunu belirterek, "Fiyatlar makul derecede güncellenecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolar kurunun hızlı yükselişine paralel olarak, unun çuval fiyatı son iki haftada 200 liradan 360 liraya yükseldi. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, bugünden itibaren İstanbul'da bazı fırınların 3-4 TL aralığında ekmek satmaya başlayacaklarını söyledi. 

Zammın fırınlar açısından çözüm olmadığını vurgulayan Kolivar, vatandaşın alım gücünün zayıfladığını, bu yüzden doğalgaz, elektrik ve su gibi faturalarda devletin indirim yapmasını beklediklerini ifade ederek, içinde bulundukları durumu şöyle özetledi: "Pazar günü için 305 TL'ye un aldık, pazartesi için 360 TL istediler" dedi.

BALCI: MALİYET HER GEÇEN GÜN DEĞİŞİYOR

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ise "Ekmeğin 4-5 TL olacağı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi. Ekmeğin temel girdilerinde hissedilir bir artışın söz konusu olduğunu belirten Balcı, şu açıklamayı yaptı:

"Un fiyatları, maya fiyatları, elektrik, doğal gaz ve su fiyatları her gün değişmektedir. Ancak bu demek değildir ki; vatandaşlarımızı ekmeksiz bırakacağız. Tüketicimizin mağdur edilmemesi, esnafımızın daha da büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için mutlaka ama mutlaka gereken yapılacaktır.

İstişarelerle çözümden yanayız, bu konuda da kapılarımız herkese açık. Yaşanmakta olan bu hassas durumdan vazife çıkarmak isteyenlere karşı 'dur' dememiz gerekiyor. Vatandaşımızı umutsuzluğa gark etmeyin lütfen. Dün olduğu gibi bugün de gelen fiyat artışları makul seviyelerde değerlendirilerek, güncellenecektir." (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler fırın ekmek zam