TKP'den '2023 Yeniden' etkinliği

TKP, kuruluş yıl dönümünde "2023 Yeniden" çağrısıyla etkinlik düzenledi. TKP Genel Sekreteri Okuyan, "Bir yüz yıl daha beklemeyelim, 2123'ü beklemeyelim gelin aydınlık bir ülke yaratalım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Partisi (TKP), 102. kuruluş yıl dönümünde "2023 Yeniden" çağrısıyla düzenleyeceği buluşmaların ilkini İstanbul'da gerçekleştirdi.

Binlerce kişinin bir araya geldiği etkinlikte hakları için direnişte olan ETF işçileri "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarıyla salona girdi.

Etkinliğin açılışında konuşan TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam, etkinliğe birçok siyasi parti, sendika, köy ve mahalle dernekleri temsilcileri ile muhtarların katıldığını belirtti. İnam, "Biz bu ülkeyi hep beraber yeniden kurabileceğimizi biliyoruz. Bu memleketin sahipleri bu ülkeyi yönetebilir, yönetecek de" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca Nihat Behram, Orhan Aydın, An Vokal müzik grubu, Ercan & Gökhan Çağıran ve Gülcan Altan da şiirleri ve şarkılarıyla sahne aldılar.

OKUYAN: BU HABERLERİ YARATMAK ZOR MU?

Etkinlikte konuşma yapan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "Değiştirme iradesi olmadan ülkenizi sevemezsiniz. Ama aynı zamanda ülkenizi sevmezseniz, ülkenizi değiştiremezsiniz. Üreten, çalışan, birbiriyle dayanışan insanları sevmek. Bizim ülkemiz Türkiye ve biz ülkemizi çok seviyoruz" dedi.

TKP'nin iktidarında gazetelerde "Ülkede işsiz kalmadı", "Son evsize anahtarı verildi", "Külliye, Bilimler Akademisi’ne dönüştürüldü" gibi haberler çıkacağını söyleyen Okuyan "Bu haberleri yaratmak o kadar zor mu? Ülkemize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkarsak biz bunların hepsini yaparız" diye konuştu.

'İMZA ATTIĞIMIZ BELGENİN SONUNA KADAR ARKASINDA OLACAĞIZ'

Sol Parti, Türkiye Komünist Hareketi ve Devrim Hareketi'yle "Sosyalist Güç Birliği"ni kurduklarını hatırlatan Okuyan, "Bir taahhütte bulunduk hep birlikte, kamuculuk, laiklik, bağımsızlık ya da yurtseverlik. Sadece bunun bile değeri çok büyük. Sosyal demokrasi ve liberalizmden kopan bir sol önünü açar. Bize güvenin. Biz madem bu belgenin altında imzamızı attık, sonuna kadar onun arkasında olacağız" ifadelerini kullandı.

'MUHALEFETİN DE AŞAĞI KALIR TARAFI YOK'

Seçimlere hazır olduklarını belirten Okuyan, "Artık bu seçimler Türkiye'nin üzerinde bir yüktür. Muhalefetin de hiç aşağı kalır tarafı yok. Hangi kaynakla yerine getirecekleri belli olmayan vaatleri bol keseden sıralıyorlar. Biz parti olarak hazırız. Anketlerde gözükmüyoruz. Biz anket şirketlerine para verip oy oranımızı yükseltecek değiliz. Ama TKP'den düşük profilli iddiasız bir seçim dönemi beklenmesin" dedi.

'BİR YÜZ YIL DAHA BEKLEMEYELİM'

"TKP tarihinin en etkili seçim dönemine hazırlanıyor" diyen Okuyan, "Kenarda durulacak, iddiasız olunacak bir dönem değil bu dönem. Örgütleniyoruz. Bir sözümüz var Türkiye'nin her noktasında eşitlik ve özgürlük bayrağını dalgalandıracağız. TKP artık bugünün yakıcı meselesi haline gelen düzen değişikliğini temel meselelerde ne yapacağını önümüzdeki haftadan itibaren söylemeye başlıyor. Bir yüz yıl daha beklemeyelim, 2123'ü beklemeyelim gelin aydınlık bir ülke yaratalım" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)