TKDF’den Münevver Karabulut cinayeti açıklaması: Uyarıyoruz

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Münevver Karabulut cinayetinin yeniden gündeme gelmesiyle ilgili, Garipoğlu Ailesi'ne uyarıda bulundu. Garipoğlu Ailesi'nin cinayetin parçası olduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), son günlerde yeniden gündeme gelen Münevver Karabulut cinayetine ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından yapılan açıklamada, cinayetin yeniden gündem olmasının nedeni olarak "Garipoğlu Ailesi'nin pişkinliği, belli bir kesim tarafından aile ile sürdürülen sosyal ilişki ağları, ünlülerin aile ile verdikleri boy boy hicapsız pozlar" gösterildi.

Dava sürecinde Garipoğlu Ailesi'nin avukatlığını yapan Metin Feyzioğlu'nun Türkiye Barolar Birliği Başkanı olduğu hatırlatılan açıklamada "Hayır, kimse kadınlara ‘savunma hakkından’ bahsetmeye kalkmasın, neyin ne olduğunu sizden çok daha iyi biliyoruz" denildi.

 

'KAMU VİCDANI EKSENİNDE ASLA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL'

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Münevver Karabulut cinayeti, katil Cem Garipoğlu’nun ailesinin de suça ortaklığıyla gerçekleştirilmiş kolektif bir kadın cinayetidir. Bu vahşi cinayet, yaşı fark etmeksizin her kadın için ağır bir travmadır. Garipoğlu Ailesi'nin günümüzde de süregelen sorumsuz tavrı, toplumsal adalet ve kamu vicdanı ekseninde asla kabul edilebilir değildir ve suçun şahsiliği ilkesi dahilinde tartışılamaz.

Buradan uyarıyoruz; bu konuyla ilgili paylaşımların kamu vicdanını gözeterek yapılması şarttır. Bu uyarımız, Garipoğlu Ailesi'nin maddi gücüne dayanarak ailenin bu cinayetin parçası olduğunu unutturmaya çalışanlara, kamu vicdanını zedeleyecek paylaşımları neticesi gelen eleştirilere kulak tıkayanlara ve Münevver Karabulut’un hatırasına saygısızca saldıran bizzat Garipoğlu Ailesine.”

Ne olmuştu?

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından katledilmişti. Baba Mehmet Nida Garipoğlu "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet ile kasten öldürme" suçundan tutuklanmış, katil Cem Garipoğlu ise cinayetten 197 gün sonra polise teslim olmuştu. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te Silivri'de cezasını çektiği 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde intihar etmişti.

Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu ise 2021'de Instagram hesabından bir aile fotoğrafını paylaşmıştı. Fotoğraftaki koltuğun Münevver Karabulut'un öldürüldüğü odada bulunan koltuk olduğu hâlâ kan izlerinin durduğu iddia edildi. Garipoğlu Ailesinin koltuktaki fotoğrafı tepkilere neden olmuştu. Sakine Garipoğlu, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından cinayet yöntemine benzer içeriğe sahip bir fotoğraf paylaşmıştı. (HABER MERKEZİ)