Titan'da ölen Dawood'un annesi: Dünya rekoru kırmak istemişti

Titan denizaltısında hayatını kaybeden Suleman Dawood'un annesine Christine Dawood, 19 yaşındaki oğlunun "Titanik'te 3 bin 700 metre derinlikte Rubik Küpü çözeceğim" dediğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Titanik gemisinin enkazını ziyaret etmek için bindikleri Titan denizaltısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Suleman Dawood'un annesi Christine Dawood, oğlunun dünya rekoru kırmak istediği için Rubik Küpünü yanına aldığını anlattı.

BBC'den Nomia Iqbal ve Chelsea Bailey'e konuşan anne Dawood'un aktardığına göre, babasıyla birlikte Titan denizaltısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Dawood, Guinness Dünya Rekorları'na başvuru yapmıştı ve babası Shahzada Dawood, bu rekor anını kaydetmek için kamerasını yanına almıştı.

'EŞİMLE GİTMEYİ PLANLIYORDUM'

Annenin anlatımına göre, kızı Aline Dawood ile birlikte denizaltının destek gemisi Polar Prince'in güvertesindeyken Titan ile iletişimin kesildiği haberi geldi. Christine Dawood, o anları anlatırken, "O anda bunun ne anlama geldiğini anlamadım, sonrasında her şey kötüye gitmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Dawood, Titanik'in enkazını görmek için eşiyle birlikte gitmeyi planladığını, ancak gezinin Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildiğini söyledi. "Sonra geri adım attım" diyen Dawood, 'oğlunun hazırlanması için onlara alan açtığını, çünkü gerçekten gitmek istediğini' söyledi.

'96 SAATTEN SONRA ÜMİDİMİ KAYBETTİM'

Oğlundan bahseden anne Dawood, Suleman'ın Rubik Küpü çok sevdiğini onu her yere götürdüğünü, 12 saniyede çözerek izleyenleri kendisine hayran bıraktığını anlattı. Buna göre, Suleman Dawood, gitmeden önce, "Titanik'te 3 bin 700 metre derinlikte Rubik Küpü çözeceğim" demişti. Dawood, böylece rekor kırmak istiyordu.

Titan'ın kaybolduğu haberini aldığında bulunacağından umutlu olduğunu söyleyen Christine Dawood, "Sanırım 96 saat sınırını geçtikten sonra ümidimi kaybettim" dedi.

Ne olmuştu?

Buz dağına çarparak batan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanik gemisinin enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan denizaltı araçlarından biri, 19 Haziran 2023 tarihinde Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu.

Denizaltıdakilerin, havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Suleman Davud, denizaltının sahibi OceanGate şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyordu.

OceanGate firması ve ABD Sahil Güvenlik Birimi, denizaltıya ait bazı parçalara ulaşıldığını ve araçta bulunan beş kişinin öldüğüne inandıklarını açıkladı. (BBC Türkçe)