TİP'ten Meclis'te Can Atalay eylemi: Genel Kurul'u terk etmiyoruz

TİP lideri Baş TBMM'de konuştu: "Can Atalay hala Silivri'de esir tutuluyor. Yarın depremzede Hatay halkı mahallelerde oturma eylemi yapacak. Biz de Genel Kurul'u terk etmeyeceğiz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi başlattı.

Erkan Baş TBMM Genel Kurulu'nda son sözü alarak, Can Atalay’ın tutukluluğuna ilişkin konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Genel Kurul kapanmadan hemen önce yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"53 gündür halkın ve Meclisin iradesi gasp edilmiş durumda. Milletvekilimiz Can Atalay hala Silivri’de esir tutuluyor. Konuyla ilgili pek çok milletvekili arkadaşımız dayanışma gösterdi. Dayanışma gösteren arkadaşlara ve siyasi parti gruplarına teşekkür ederim.

Biz de konuyu hem kamuoyunda hem Meclis Başkanlığı düzeyinde gündeme getirmeye çaba sarf ettik. Bugün Parti Sözcümüz Sera Kadıgil, Meclis gündemine taşıdı. Anayasaya açıkça aykırı bir biçimde hukuksuzluk devam ettiriliyor. 

'HATAY HALKININ SABRI TAŞTI'

Biz buna artık sessiz kalmamak gerektiğini düşünüyoruz. Zaten çok ağır bir biçimde deprem yaşamış Hatay halkının sabrı taşmış durumda. Yarın Hatay’ın tüm mahallelerinde milletvekillerini özgürlüğe kavuşturmak için oturma eylemi gerçekleştirecekler. Biz de Hatay halkının bu eylemine Genel Kurul nedeniyle katılamıyoruz. Ama onların yanında olduğumuzu göstermek için Genel Kurulu terk etmeyeceğiz. Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuştuğu ana kadar Türkiye’nin her yerinde halkın ve Meclisin iradesinin gasp edilmesine karşı sesimizi yükselteceğiz."

YEŞİL SOL PARTİ'DEN EYLEME DESTEK

Yeşil Sol Parti milletvekilleri, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekillerinin Can Atalay için başlattığı Genel Kurul'u terk etmeme eylemine destek verdi.

EMEP DE KATILDI

Emek Partisi Milletvekilleri Sevda Karaca ve İskender Bayhan ile CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala da TİP’in TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemine katıldı. (HABER MERKEZİ)