TİP'li Barış Atay: HDP ile temaslarımız oluyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada “İktidarın alaşağı olacağı süreci öngörüyoruz" dedi.

Barış Atay, Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya geldi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, Diyarbakır'da ziyaretlerde bulundu. TİP'in "Bir yol var" şiarıyla başlattığı Diyarbakır ayağı için burada olduklarını aktaran Atay, gazetecilerle bir araya geldi. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Atay, TİP'in kuruluşundan bu yana örgütlendikleri illerde siyasi çalışma yürüttüklerini kaydetti. Atay, “Diyarbakır'ı bu anlamda önemli görüyoruz. Hem daha önce HDP ile kurduğumuz ittifak açısından hem de Türkiye'de yükselmekte olduğunu düşündüğümüz toplumsal muhalefetin örgütlenmesi açısından çok önemli" dedi. “İktidarın alaşağı olacağı süreci öngörüyoruz" diye konuşan Atay, "Türkiye'de sosyalist ve demokrat kesimlerin nasıl bir ittifak kurabileceği ve mücadeleyi nasıl ortaklaştırabileceğine ilişkin halkımızla fikir alışverişinde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

'HDP İLE TEMASLARIMIZ OLUYOR'

Atay şunları söyledi: "İktidar Kürtler üzerinden bir tehditle kuzeye saldırıyor. İktidarını sürdürmek ve umut olarak kullanmak için bunu yapacak. 2015’te burada bir yıkım gerçekleştirdi. Çünkü AKP faşizmi her alanda araç olarak kullanıyor. Bölgenin tarihsel bir gerçekliği var ve bu inkar edilemez. Burada yaşayan her yurttaş da 'Kürdistan' diyebilir. Konjektürel bir süreç var ve bu dönemi iyi kullanabilirsek beraber kazanabiliriz. Umutlu bir süreçte yürüyoruz. HDP ile temaslarımız oluyor önümüzdeki günlerde bunlar daha çok vücut bulacak.” 

Atay daha sonra Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin katledildiği Dört Ayaklı Minare’yi de ziyaret etti.