TİP içki yasağını yargıya taşıyor: 'Kararı tanımıyoruz'

TİP, İstanbul Valiliği'nin kamusal alanda içki içilmesine getirdiği yasağı yargıya taşıyacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Valiliği'nin, "ruhsatı bulunan işletmeler dışında alkol tüketilmemesi" ifadelerinin yer aldığı 17 Ağustos tarihli genelgesini yargıya taşıyor.  Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) yapılan açıklamada park, piknik, mesire alanları, sahil bandı ve plaj gibi yerlerde içki içilmesinin yasaklandığı genelge için "özgürlüklere ve laikliğe açık bir saldırı ve toplumsal barışı dinamitleme girişimi" denildi. 

TİP'ten yapılan açıklama şöyle: "İstanbul Valiliği’nin içki tüketen yurttaşlarımıza karşı açık ayrımcılık anlamına gelen yasaklama kararını tanımıyoruz. Anayasa’ya aykırı bu sözde yasaklama kararı, özgürlüklere ve laikliğe açık bir saldırı ve toplumsal barışı dinamitleme girişimidir. Tehlikeli sonuçlara gebe olabilecek söz konusu kararın iptali için hukuki başvurular dahil gerekli adımları atacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Uydurma gerekçelerle halkın yaşamına müdahale edilmesine göz yummayacağız!"

Ne olmuştu?

İstanbul Valisi Davut Gül’ün 17 Ağustos 2023 tarihinde yayınladığı “Alkol Satışı ve Alkollü İçeceklerin Tüketimi” başlıklı genelge ile halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında içki tüketiminin önlenmesini istediği ortaya çıkmıştı.

Genelgede kentte "kamu düzenini bozan ve halkın huzurunu kaçıran olaylara karışan şahısların ekseriyetle alkollü oldukları" savunulmuştu ve “İlgili makamlara yapılan şikayetlerde, ilimiz sınırları içerisinde güvenlik ve asayiş bakımından, kamu düzenini bozan ve halkın huzurunu kaçıran olaylara karışan şahısların ekseriyetle alkollü oldukları, umuma açık park, plaj, sahil ve benzeri alanlarda alkol alan şahısların çevreye rahatsızlık vererek halkımızda korku ve panik yaşanmasına sebep oldukları tespit edilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yayınlayan valilik, alınan kararın alkol kullanım ve satışına ilişkin yeni bir uygulama olmadığını belirtti. 17 Ağustos tarihinde yayımlanan genelge ile 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin ilgili kurumlara 'hatırlatıldığı' ifade edildi. (HABER MERKEZİ)