TİP Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmadı

Yerel seçim için aday listeleri dün seçim kurullarına verildi. Türkiye İşçi Partisi üç büyükşehirde aday çıkarmazken, bu kentlerde CHP adaylarına destek verilip verilmeyeceği netleşmedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Türkiye İşçi Partisi (TİP), 68 il, 711 ilçede seçimlere girmek üzere başvurularını tamamladı. 128 ilçe ve 13 ilde yarışa kendi adayları ile katılacak olan TİP, İzmir, Ankara ve İstanbul'da aday çıkarmadı.

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA TUTUMU NETLEŞMEDİ

TİP’in bu büyükşehirlerde CHP’nin adaylarına destek çağrısı yapıp yapmayacağı ise netleşmedi. TİP Parti Meclisi’nin bu üç büyükşehirdeki tutumunun önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade edildi.

ÇANKAYA VE KADIKÖY’DE NEDEN ADAY ÇIKARDILAR?

CHP’nin kaybetme ihtimalinin çok az olduğu kentlerde “daha iyi adaylar” olduğunu gösterebilmek için aday çıkardıklarını, CHP’ye kaybettirmeyeceklerini ancak seçmene seçenek sunduklarını anlatan TİP yöneticileri, Çankaya ve Kadıköy’de bu yüzden aday çıkardıklarını belirtti.

LÜTFÜ SAVAŞ’IN ADAY OLDUĞU HİÇBİR DURUMDA HATAY İTTİFAKI MÜMKÜN DEĞİL

TİP, Özgür Özel’in yaptığı Hatay İttifakı çağrısına olumsuz yaklaşıyor. Lütfü Savaş’ın aday olduğu hiçbir senaryoda bir ittifakın mümkün olamayacağını belirten TİP yöneticileri, “Lütfü Savaş değil başka bir isim olsaydı değerlendirebilir, müzakere edebilirdik” dedi.

GEBZE'DE HEDEF CUMHUR İTTİFAKI’NI AŞAĞI ÇEKMEK

TİP yöneticileri Erkan Baş’ın aday olduğu Gebze’deki hedeflerinin AK Parti ve MHP’nin oy oranını aşağı çekmek olduğunu ifade ederken, Hatay’da ise 3 adaylı bir yarış olduğu için kazanma ihtimallerinin olduğunu anlattı.

HATAY’DAKİ AVANTAJLAR

Parti yöneticileri, Hatay’da iddialarının olduğunu söyledi. TİP'li yöneticiler, Hatay’daki diğer tüm adayların sağ partilerden olduğunu, bu durumun kendileri için avantaj sağladığını, sağ oyların bölüneceğini ancak sol oyların büyük oranda TİP’te toplanacağını söyledi. Kurmaylar, Hatay adayı Gökhan Zan’ın sağ seçmenden de oy alma potansiyeli olduğunu belirtti.

CHP İLE İTTİFAKA KAPILAR TAMAMEN KAPALI

CHP’nin Hatay adayının Lütfü Savaş olarak belirlenmesinin ardından CHP ile Hatay’da bir ittifak yapma seçeneğinin tamamen ortadan kalktığını söyleyen kurmaylar, “Lütfü Savaş aday olduğu sürece farklı bir gelişme olması mümkün değil” dedi.

(HABER MERKEZİ)