Tinder'da dolandırılan Cecilie Fjellhøy uygulamayı yeniden kullanmaya başladı

Tinder uygulamasında dolandırılan Cecilie Fjellhøy, uygulamaya geri döndüğünü açıkladı. Fjellhøy ayrıca bir reality televizyon programına katılacağını söyledi.

Tinder Avcısı (The Tinder Swindler), 2022.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tinder uygulamasında Simon Leviev takma ismiyle tanınan erkek tarafından dolandırılan Cecilie Fjellhøy, uygulamaya geri döndüğünü ve reality televizyon programına katılacağını duyurdu. Fjellhøy, Leviev tarafından dolandırılan kadınların yer aldığı Netflix yapımı "Tinder Avcısı" (Twinder Swindler) belgeselinde de konuşmuştu. 

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, benzer olayların yaşanmaması için kampanyalar yürüten Cecilie,  özellikle polisin ve sağlık çalışanlarının bu konuda eğitilmesini talep ediyor.

İDDİALARI REDDETTİ

Gerçek ismi Shimon Hayut olan Simon Leviev, Tinder'da tanıştığı kadınlara çeşitli saldırganlar tarafından hedef alındığını ve saldırılara maruz kaldığını söyleyerek, onlardan maddi destek istemeye başladı. "Twinder Swindler"da konuşan Cecilie, bu sürede Leviev'e yüz binlerce dolar verdiğini belirtti. 

Leviev ilk 2015'te Finlandiya'da iki kadını dolandırmakla suçlanmış ve daha sonra 2019 yılında Cecilie'in iddialarıyla ilgisi olmayan dört ayrı dolandırıcılık olayında suçlu bulunmuş ve 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Beş ay sonra serbest bırakılan Leviev, kendisine yöneltilen iddiaları reddediyor.