Tinder, Rusya'dan çıkıyor

Tinder ve Hinge flört uygulamalarının sahibi Match Group, 'İnsan haklarını korumaya bağlıyız" diyerek Rusya'daki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tinder ve Hinge flört uygulamalarının sahibi Match Group şirketi, Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan bir yılı aşkın süre geçtikten sonra Rusya'dan çıkmaya hazırlanıyor.

BBC'nin haberine göre, Match Group, çatısı altındaki iki uygulamanın Rusya'daki hizmetlerine 'erişimi kısıtlamak' için bir dizi adım attığını ve 30 Haziran'a kadar Rusya pazarından tamamen çıkmış olabileceklerini açıkladı.

'İNSAN HAKLARINI KORUMAYA BAĞLIYIZ'

Rusya'daki hizmetlerine son verme kararını bugün yayınladığı yıllık raporda duyuran ABD merkezli Match Group şirketi, 'insan haklarını korumaya bağlı olduklarını' söyledi. 

Rusya-Ukrayna savaşı 24 Şubat 2022'de başladığında pek çok uluslararası şirket Rusya'daki hizmetlerine son verme ve ülke pazarından çıkma kararı almıştı. Baskıların ardından McDonalds, Coca Cola, Starbucks ve Heineken gibi şirketler de benzer kararlar almıştı. Öte yandan, Match Group savaşla ilgili bugüne kadar çok az basın açıklaması yapmıştı.

'İYİ BİR GÖRÜNTÜ VERMİYOR'

Dünya çapında 2 bin 700'den fazla çalışanı bulunan şirketin hissedarı Friends Fiduciary Corp. Reuters'a yaptığı bir açıklamada, şirketin halen Rusya'da hizmet sunmasının 'iyi bir görüntü' vermediğini söylemişti. Şirketin üst düzey yöneticisi Jeff Perkins, "Güvenilir bir markanın, lideri Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce hakkında iddianame hazırlanmış bir ülkede faaliyetlerini sürdürmesi iyi bir görüntü vermiyor" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Tinder Rusya savaş