Timur Soykan: Doğukan Çep'i kimler koruyordu?

Gazeteci Timur Soykan, Hasan Ferit Gedik’i öldürmekten hapis cezası alan Doğukan Çep’in, suç faaliyetlerine çok rahat devam ettiğini belirterek, "4 yıl boyunca nasıl yakalanmadı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, Sinan Ateş cinayeti zanlılarından Doğukan Çep'le ilgili,    “Doğukan Çep, Hasan Ferit Gedik’i öldürmek ve diğer suçlardan 62 yıl hapse mahkûm edilmişken 4 yıl boyunca nasıl yakalanmadı? Onu kimler koruyordu? Gerçekten saklanıyor muydu?” diye sordu.

Hasan Ferit Gedik’i öldürmekten hapis cezası alan Doğukan Çep’in, suç faaliyetlerine çok rahat bir şekilde devam ettiğini belirten Soykan, “Çep, İstanbul’un en işlek noktalarında elini kolunu sallayarak geziyor, kafelerde vakit geçiriyordu” ifadelerini kullandı.

Çep'in 2 ay önce Kocaeli Darıca’da bir balık lokantasını silahla bastığı olaya değinen Soykan'ın 'Doğukan Çep’i kimler korudu' başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Bu saldırıdan sonra da Doğukan Çep, İstanbul’da elini kolunu sallayarak geziyor. Hatta Enes Eroğlu’nun Gebze’deki işyerine giderek “Bana 650 bin TL vereceksiniz” diyor. Parayı vermeyince bu kişileri öldürmekle tehdit ettiği mesajlar gönderiyor.

Bu sırada Türkiye’nin nasıl bir mafya bataklığına dönüştüğünü gözler önüne seren olaylar zinciri devam ediyor. Doğukan Çep’in balık lokantasına yaptığı saldırıyı farklı mafya grupları üstleniyor ve Ali Tosun’dan para kopartmaya çalışıyorlar.

Doğukan Çep ifadesinde bunu da anlatıyor:

 “Bu olaydan yaklaşık 1 ay kadar sonra Turgut ve Abdulkadir beni devre dışı bırakıp firari olan Ufuk Yapıcı ve Barış Boyun isimli şahıslarla irtibata geçmişler. Lokantaya saldırıyı Barış ve Ufuk’la gerçekleştirdiklerini söyleyip Ali Tosun’dan 150 bin TL almışlar. Ali Tosun’dan 1 milyon 50 bin TL daha alacaklarını öğrendim. Turgut ile Abdulkadir’i aradım, küfürleşip tehditleştik. Ben Ali Tosun’u arayarak kurşunlama olayını Abdulkadir ile ikimizin yaptığını söyledim.”

Bu ifadede adı geçen Barış Boyun, İstanbul Beyoğlu merkezli bir çetenin lideri. Motosikletli tetikçileri çok sayıda cinayet, yaralama ve tehdit olaylarını gerçekleştirdi. İstanbul Mecidiyeköy’de Sırp uyuşturucu baronu Vukotiç’i Barış Boyun çetesinin motosikletli tetikçilerinin öldürdüğü iddia ediliyor. Vukotiç’in rakip çetesi Kavac’tan bu cinayet için 1,5 milyon Euro aldıkları öne sürülmüştü. Kırmızı bültenle aranan Barış Boyun, İtalya’da yakalandı. İade süreci devam ederken ev hapsi koşuluyla serbest bırakılmıştı.

Ufuk Yapıcı’nın adı ise Sedat Peker’e ifşalarından sonra açılan davada geçiyordu. Peker’e yöneltilen 19 suç eylemi arasında İstanbul Ataşehir’de 2017 yılında Cahit Çetin’in öldürülmesi vardı ve bu olayda Uğur Yapıcı sanıktı. Ancak yurt dışında olduğu için yakalanmadı. Sedat Peker, Ufuk Yapıcı’ya bu olayla ilgili talimat vermediğini, bir kumpasla bu suçun üzerine atılmak istendiğini savunmuştu. Sedat Peker iddianamesinden bu cinayet olayı daha sonra ayrılmıştı.

Doğukan Çep, devlet içindeki birileri tarafından korunmasa yakalanırdı. Ama devrimci bir genç olan Hasan Ferit Gedik’in katledilmesi devletin umurunda değildi. Cinayete cezasızlık getiren bir karanlığın içindeydi Türkiye." (KAYNAK)