TIME dergisinin ardından FT de Elon Musk'ı 'Yılın Kişisi' seçti

İngiltere merkezli finans gazetesi Financial Times, Elon Musk'ı yılın kişisi seçti. FT', kararına gerekçe olarak Musk'ın elektrikli araç endüstrisinin dönüşümüne sağladığı katkıları gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TIME dergisinin ardından, İngiltere merkezli finans gazetesi Financial Times da Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ı 'Yılın Kişisi' ilan etti. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, FT tarafından 'elektrikli araç endüstrisinin dönüşümüne sağladığı katkılar' sebebiyle 'Yılın Kişisi' seçildi.

Küresel çapta elektrikli araç lideri olarak görülen Tesla, çok sayıda genç tüketiciyi ve otomobil üreticisinin odağını elektrikli araçlara kaydırmayı başarmıştı. FT editörü Roula Khalaf, elektrikli araçların benzinli araçların yerine geçebileceğini Musk'ın gözler önüne serdiğini belirterek, işadamını 'otomobil endüstrisinde bir devrimci' olarak tanımladı.

Şu anda 1 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip olan Tesla şirketi, köklü otomobil üreticileri Ford Motor ve General Motors'un toplamından daha değerli. Gazete, Musk'ın bir röportajda sarf ettiği, "Uzun bir süredir otomobil endüstrisinin geri kalanı temelde Tesla'yı ve beni aptallar ve sahtekarlar olarak adlandırıyordu" ifadelerine de yer verdi: "Elektrikli araçların işe yaramayacağını, benzinli araçlarla aynı menzil ve performansa ulaşamayacağınızı söylüyorlardı. Onlara göre, buna ulaşsanız dahi kimse elektrikli araçları satın almazdı."

Gazete, Musk'ın Yılın Kişisi seçilmesine dair şu ifadeleri kullandı: "Bazılarına çocukça gelen tuhaf ve kışkırtıcı tweet'lerine rağmen, dönemin en dönüştürücü iş figürlerinden biri Musk. Bu nedenle, FT onu 2021 için Yılın Kişisi olarak seçiyor." (Sputnik)