TGS'den AFP'ye toplu sözleşme uyarısı: 'Grev önlüklerimiz hazır'

AFP Türkiye bürosundaki toplu sözleşme görüşmelerinde arabulucu aşamasından da anlaşma sağlanamadığını açıkladı: "İşvereni makul bir teklif sunmaya çağırıyoruz. Aksi hâlde grev önlüklerimiz hazır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Agence France-Presse'le (AFP) yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını açıkladı.

TGS'nin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, AFP yönetimine grevden önce makul bir teklif sunma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Agence France-Presse Türkiye bürosunda yürüttüğümüz toplu sözleşme görüşmeleri arabulucu aşamasında uyuşmazlıkla sonuçlandı. AFP işverenini Türkiye'deki ekonomik gerçekliğin farkında olmaya ve makul bir teklif sunmaya son kez çağırıyoruz. Aksi hâlde GREV önlüklerimiz hazır" ifadelerine yer verildi.

REUTERS TÜRKİYE BÜROSUNDA DA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

TGS, 11 Nisan'da da Reuters Türkiye bürosundaki TİS görüşmelerinin anlaşmazlıkla tamamlandığını duyurmuştu.

Yüzde 25 zam teklifinin eleştirildiği açıklamada, "Reuters Türkiye bürosunda yürüttüğümüz toplu sözleşme görüşmeleri arabulucu aşamasında da uyuşmazlıkla sonuçlandı. TL'deki değer kaybını görmezden gelerek %25 zam öneren işverene son çağrımızı yapıyoruz: Ya haklı taleplerimizi kabul edin ya GREV pankartı için yer gösterin" denilmişti. (HABER MERKEZİ)