Teyit inceledi: Çin Seddi’nin bir bölümü gerçekten yıkıldı mı?

İnşaat işçilerinin kestirme yol için Çin Seddi'nde delik açtığı iddiaları teyit.org tarafından incelendi. İddianın doğru olduğu ve işçiler hakkında soruşturma açıldığı anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Son dönemde internette yayılan bir iddiaya göre Çin Seddi’nin bir bölümü geri dönülemez şekilde hasar aldı. Hasarın, inşaat işçilerinin kestirme yol yapabilmek için seddin bir bölümünü yıkmasıyla oluştuğu iddia edildi.

Teyit.org iddiayı inceledikten sonra bulduğu sonucu paylaştı. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Çin Seddi'nin gerçekten hasar aldığı ortaya çıktı.

Araştırmaya göre, olay Shanxi eyaletinin Youyu ilçesinde yaşandı. Polisin açıklamasına göre bölgede çalışan iki inşaat işçisi yolu kısaltmak amacıyla Çin Seddi’nde bir delik açtı. Gözaltına alınan işçiler hakkında soruşturma devam ediyor.

Kaynaklara göre olay şu şekilde gelişmiş:

"24 Ağustos tarihinde İlçe Kamu Güvenliği Bürosu memurları Çin Seddi’nde bir boşluk açıldığına dair bir rapor alıyor. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerden sonra Çin Seddi’nin büyük çaplı bir kazı nedeniyle hasar gördüğü belirlendikten sonra İç Moğalistan’dan Zheng (55) ve Whang (38) adında iki şüpheli gözaltına alınıyor ve olayla ilgili soruşturma başlatılıyor. İkili, kültürel bir eseri yok etmekle suçlanıyor."

Teyit.org, 2021’de bir şirketin Çin Seddi'nin bir kısmına zarar vermesi nedeniyle 1,7 milyon yuan’dan (232 bin 648 dolar) fazla tazminat ödemesine karar verildiğini de aktardı. (HABER MERKEZİ) 

cin seddi yikilma foto cin kaynaklari

 
Etiketler teyit.org çin seddi