Tesla’nın Türkiye fiyatına ilk kez indirim geldi

Tesla'nın Model Y fiyatlarına küresel çapta indirim yapması sonrasında aracın Türkiye fiyatında da ilk kez indirime gidilmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil markası Tesla, pek çok ülkede indirime gitti. Böylelikle Tesla Model Y’nin Türkiye’deki fiyatı ilk kez gerileme kaydetti.

Öte yandan ABD ve Çin’de fiyatlarını sıklıkla indiren Tesla, Türkiye’deki Model Y fiyatına nisan ayından temmuz ayına kadar toplamda 6 defa zam yapmıştı.

Elektrikli araç devi Tesla, perşembe günü ABD'deki Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarını yüzde 2,65 ila yüzde 4,23 aralığında düşürdüğünü duyurdu.

Donanım Haber'in aktardığına göre bu defa gelen indirimle birlikte Model Y RWD versiyonunun fiyatı Türkiye'de temmuz ayındaki fiyatların altına geriledi. Ancak uzun menzilli Long Range ve performans odaklı Performance versiyonlarının fiyatı zamlandı.

Tesla, bu senenin nisan ayında Türkiye’de satışa sunulmuş ve kısa sürede yüksek satış rakamlarına ulaşmıştı.

Otomotiv Distribütörleri & Mobilite Derneği’nin (ODMD) verilerine göre eylül ayında Tesla Model Y en çok satılan üçüncü otomobil modeli olmuştu.

Model Y, aylık 4.700 adet satış miktarı ile Egea Sedan ve Egea Cross’un ardına yerleşirken, Clio ve Megane gibi popüler modellerin satış miktarını ise geçmeyi başarmıştı.

Ekim ayında gelen indirimle birlikte Tesla Model Y’nin başlangıç versiyonu olan Tesla Model Y RWD fiyatı 2.322.468 TL’den 2.207.844 TL’ye düştü. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Tesla y model indirim