Terkoğlu: 'Yargıda bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer' diyorlar

Yargıda pek çok isimle aynı karede yer alan Abdullah Çetinkaya ismini gündeme taşıyan Barış Terkoğlu, "Yargıda hele Yargıtay’da bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer’ diyorlar" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bürokrasiden yargıya pek çok isimle yakın ilişkisi olan Abdullah Çetinkaya ismine dikkati çektiği yazısında, “Çetinkaya’nın Ankara’da konuşulan bir ünü oluşmuş. ‘Yargıda hele Yargıtay’da bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer’ diyorlar” diye yazdı.

Urfalı bir iş insanı olarak bilinen  Çetinkaya'nın yıllar içinde değişen pozisyonlarını anlatan Terkoğlu, sosyal medya paylaşımlarına yer verdiği Çetinkaya'nın yüksek yargıdaki etkisine dikkat çekti. HSK üyeleriyle tatile giden, tribünde birlikte maç izleyen, hediyeler alıp veren, sık sık aynı karede pozlar veren Çetinkaya'nın ofisinin yüksek yargının buluşma yeri olduğunu yazan Terkoğlu, Yargıtay'ın Can Atalay kararını hatırlattı.

'DOSYANIZI GÖTÜRMESENİZ DE OLUR'

“AYM üyelerinden Adalet Bakanlığı bürokratlarına, Yargıtay mensuplarından başsavcılara, HSK’nin kritik isimlerine kadar onun pek yakını” diyen Terkoğlu yazısında şunları kaydetti:

“Çetinkaya’nın Ankara’da konuşulan bir ünü oluşmuş. ‘Yargıda hele Yargıtay’da bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer’ diyorlar. Hayır, dosyanızı götürmeseniz de olur. Zaten okusa da hukukçu olmadığı için anlamaz. Numarasını verseniz o dosyanızı bulur, derdinize derman olur diyorlar.

İşte Abdullah Çetinkaya’nın yerinde bu yüzden olmak isterdim. ‘Yanlış yaptın Can Atalay, AYM’ye değil bana gelmeliydin’ derdim. Sonra AYM’nin yapamadığını yapar, dosyasını şipşak diye çözerdim. Böylece devleti krize sokan yargı çatışması da hiç çıkmamış olurdu. Ülkeye de bir faydam dokunurdu. Allah da yardım eden kullarını sever onun hayatını kolaylaştırır ya, kader beni daha zengin, gönlümü daha bol yapardı. Ben de ülkeye faydalı olan yargı mensubu dostlarıma hediyeler alır, onları tatile götürürdüm.” (HABER MERKEZİ)