Tepki çeken müfredata 67 bin 284 görüş ve öneri iletilmiş

Millî Eğitim Bakanlığı, büyük eleştiriler alan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş ve öneri geldiğini açıkladı.    

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştığı, birçok eksik barındırdığı, dönemin gereklerini karşılamakta yetersiz oluşu ve eğitimi gericileştirdiği gerekçeleriyle siyasi partiler, eğitim sendikaları, meslek ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı müfredat taslağına 67 bin 284 görüş ve öneri geldiği açıklandı.    

Millî Eğitim Bakanlığı, 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında kamuoyunun görüş ve önerisine sunulan yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş ve öneri bildirildiğini duyurdu. Müfredat taslağının ayrıca 1 milyon 662 bin 780 kez indirildiği açıklandı

Açıklamada, yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve önerilerin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca titizlikle değerlendirileceği savunuldu. Yeni müfredatın, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanması planlanıyor.

 

 

 

(HABER MERKEZİ)