Tepebaşı Belediyesi İklim Sözcüleri ile İklim Akademi Eğitimleri başlıyor

Tepebaşı Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadeleye destek vermek amacıyla hayata geçirdiği 'Tepebaşı Belediyesi İklim Sözcüleri ile İklim Akademi Eğitimleri' başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Energy Globe Ödülü’nü Türkiye’ye ilk defa getiren Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilir ve iklim dostu bir ilçe inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. 'Tepebaşı Belediyesi İklim Sözcüleri ile İklim Akademi Eğitimleri-1' Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda başlıyor. 

Eğitimlerde ilk olarak “Tarihsel Çevre Sorunlarının Dünü Bugünü Yarını ve Ekolojik Okuryazarlık” ele alınacak. Eğitim boyunca katılımcıların ‘doğa algısı’ üzerine düşünmelerini, ‘ekoloji’ kavramını yakından tanıyarak yaşamla ilişki kurmalarını, ‘ekolojik okur yazar’ bir bireyin günlük hayatında neleri göz önünde bulundurabileceği ve hangi adımları atabileceği üzerine örnekler görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim, 24 Şubat Cumartesi günü 12.00-17.00 saatleri arasında Tepebaşı Belediyesi Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirilecek. 

Eğitimde, “Tarihsel Çevre Sorunlarının Dünü Bugünü Yarını” eğitiminde konuşmacı olarak Eskişehir TEMA İl Temsilcisi Dr. Gürsel Gür, “Ekolojik Okuryazarlık” eğitiminde ise TEMA Eğitim Bölümü Program Geliştirme Koordinatörü Özge Oğuz yer alacak. 

Eğitim boyunca; ‘Doğa nedir ve nerededir?’, ‘Ekoloji kavramının yaşamdaki yeri nedir?’, ‘Ekolojinin temel ilkeleri nelerdir?, ‘Gezegenimizin ekolojik gündeminde neler oluyor?’, ‘Biyolojik çeşitlilik neden önemlidir?’, ‘İklim krizi yaşamımızı ne yönde etkiliyor?’, ‘Ekolojik okuryazar olmak ne demek?’, ‘Beslenirken, alışveriş yaparken, enerji kullanırken ardımızda neler bırakıyoruz?’, ‘Ekolojik bir dönüşümün temelleri nelerdir?’, ‘Yaşama onarıcı bir gözle bakmanın yolu nerelerden geçiyor?’, ‘Yaşamı savunmak için kaynaklarımız neler?’ ve ‘Ekolojik okuryazar olmak için nereden başlayabiliriz?’ başlıkları ele alınacak.