Temel kazısında 2 binanın istinat duvarı çöktü, 34 daire tahliye edildi

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı yapılırken, 2 binanın istinat duvarı çöktü. İncelemelerin ardından 2 binadaki 34 daire tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Mamak ilçesinde, bir inşaatın temel kazısında, arsanın bitişiğindeki 2 binanın da istinat duvarı çöktü. Ekiplerin yaptığı incelemenin ardından 34 daire tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

DHA'nın haberine göre, saat 20.00 sıralarında Mamak'ın Fahri Korutürk Mahallesi'nde, inşaat kazısı sırasında bitişikte bulunan 7 katlı Aşılı Apartmanı ve yanındaki binanın istinat duvarı çöktü.

İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık, itfaiye, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin incelemesinin ardından 2 apartmanda bulunan 34 daire tedbir amaçlı tahliye edildi.

'DAHA ÖNCE UYARDIK'

Tahliye edilen Aşılı Apartmanı sakinlerinden Murat Orak, inşaatla ilgili daha önce uyarıda bulunduklarını söyledi.

Orak, "Her önüne geleni müteahhit yaparsanız, denetim yapmazsanız, sonuç bu. Bugün bir şey olmadı ama yarın olmayacağının garantisi yok. Hepimiz, çoluğumuz çocuğumuz dışarıdayız. Buna izin veren nasıl şimdi koşuşturuyorsa ilk yaparken düzenli şekilde fore kazığı atacaktı. Böyle bir sorun yaşamayacaktık" dedi.

'ÇOCUĞU ALDIM ZOR ÇIKTIM EVDEN'

Binada yaşayan Hüseyin Avcı da yapılan inşaatta fore kazığı olmadığını iddia ederek, "Oraya fore kazığı atılmadı. Mimarla görüştüm, 'fore kazığı atılmadan inşaat olmaması hafriyat alınmaması lazım' dedi. Bu binaya 90 fore kazığı attı müteahhit. Ben evdeydim gürültüye çıktım. Gündüz çalışma oldu, akşam otururken ses duyduk, balkona çıktım baktım, kayalar patır patır kayıyor. Çocuğu aldım zor çıktım evden" ifadelerini kullandı.

Tedbir olarak binalarda doğal gaz kesintisi yapılırken, polis ekipleri boşaltılan binaların etrafında ve sokakta nöbet tutuyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Ankara Mamak