Telefonuna indirdiği program ile istismarı kanıtladı

Öğretmeni tarafından istismara uğradığını belirten S.T., telefonuna yüklediği bir program ile silinen görüntüleri geri getirdi. Savcılık, görüntüler üzerine soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da yaşayan S.T., lisedeyken öğretmeni Mehmet D.'nin kendisini istismar ettiği gerekçesiyle geçen yıl şikayetçi oldu. Ancak delil sunulamadığı gerekçesiyle savcılık takipsizlik kararı verdi.

S.T., telefonuna yüklediği bir program ile daha önce sildiği görüntüleri geri getirmeyi başardı. Görüntülerde, Mehmet D.'nin S.T.'ye yönelik istismarı yer aldı. S.T., söz konusu görüntülerle şubat ayında Mehmet D. hakkında ikinci kez şikayetçi oldu. Savcılık, söz konusu görüntüler üzerine soruşturmayı yeniden başlattı.

SİLİNEN GÖRÜNTÜLER GERİ GETİRİLDİ

DHA'nın haberine göre, İstanbul Güngören'de, bir kız meslek lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak çalışan Mehmet D. hakkında, öğrencisi S.T.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. S.T.'nin ihbarıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Mehmet D.'nin baskı ve tehditle 14 yaşından 20 yaşına kadar S.T.'yi istismar ettiği belirtildi. Mehmet D.'nin, S.T.'ye gönderdiği kendisine ait cinsel içerikli görüntüler de dosyaya girdi.

S.T.'nin Mehmet D. hakkında geçtiğimiz yıl da şikayetçi olduğu öğrenildi. Ancak Mehmet D.'nin whapsapp'tan gönderdiği fotoğraf ve videoları S.T.'ye zorla sildirdiği için delil sunulamadı. Savcılık eksik delil nedeniyle takipsizlik kararı verdi. S.T., telefonuna yüklediği bir uygulama ile silinmiş fotoğrafları geri getirerek şubat ayında yeniden şikayetçi oldu. Savcılık dosyaya giren deliller nedeniyle soruşturmayı yeniden başlattı.

S.T.'nin avukatı Nur Arıkan, istismarın uzun yıllar devam ettiğini vurgulayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Arıkan, bakanlığın davaya müdahil olmasını istedi. (HABER MERKEZİ)