Gelecek oyunla gelecek!

Oyunla Gelecek Oyun Geliştirme Kampı’nda 20’den fazla oyun üretildi. Yeni hedef; Zafer Oyunları.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Oyunla Gelecek Oyun Geliştirme Yaz Kampı, Bilişim Vadisi yerleşkesinde, Türkiye genelinden gelen 4500 başvuru arasından seçilen 300 katılımcı ile tamamen ücretsiz eğitimler çerçevesinde tamamlandı. Katılımcıların Bilişim Vadisi’nde çadırlarda ve yakın yurtlarda konakladığı kamp süresince, 10 günde Bilişim Vadisi Kongre Merkezinde 20’den fazla oyun geliştirildi.

Kampın eğitimlerinde 10 gün boyunca sinema, animasyon ve oyun geliştirme alanlarında pek çok uzman gönüllü olarak bilgi ve deneyimlerini aktardı. Yepyeni bir öğrenme modelinin kurgulandığı kampta, liseli-üniversiteli öğrenciler, mezunlar ve profesyoneller, farklı becerilerde onar kişiden oluşan ekipler halinde bir yandan öğrendiler, bir yandan öğrettiler ve kısa zamanda oyun geliştirme tecrübesi yaşadılar.

YENİ İŞ KAPILARI AÇILDI

Kısa zamanda hayat bulan oyunlar uluslararası oyun yayıncılarının da hazır bulunduğu sunumlarda incelendi, değerlendirildi ve pazara sunulmak için geliştirme notları alındı. Sunumlarda hazır bulunan Bilişim Vadisi yetkilileri oyun geliştirmek isteyen gençlere bir çağrı yaparak kuluçka merkezlerine başvurmalarını istedi.

Ücretsiz ve gönüllüler tarafından idare edilen oyun geliştirme kamplarının devamının geleceğini ve gençlere her türlü imkanı sunmak için hazır olduklarını bildiren Bilişim Vadisi yetkilileri, zafer oyunları projesinin hayata geçmesi durumunda benzer bir geliştirme kampını gerçekleştirmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

ZAFER OYUNLARI

Kampta, 30 Ağustos Zafer Bayramının yüzüncü yılını (2022), 100 dijital oyun geliştirerek kutlamak isteyen kamu, stk ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir platform, bir “arama konferansı” düzenledi. Proje, “oyun geliştiricilerin ‘zafer oyunları’ başlığı çerçevesinde milli mücadele yıllarında yaşananları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi koşullarda hangi değerler üzerine kurulduğunu anlatan oyunlar üretmesi” üzerine şekilleniyor. Çok yönlü, çok dilli, çok kültürlü planlanması gereken oyunların senaryolarının oluşturulması sırasında ilgili kamu kurum ve kuruluşları gençleri destekleyecek.